Animated at Litteraturhuset in Fredrikstad!

23/08/2017

Time: Friday the 9th of September at 8.00 PM 
Place: Litteraturhuset in Fredrikstad
Free entry! Sign up for the event here.

Fredrikstad Animation Festival will present three nights of animated short films exploring different themes throughout the autumn. Animated at Litteraturhuset #1 will take place in the jubilee week for Fredrikstad’s 450th anniversary, and what is more natural to dedicate the program to than Fredrikstad. 7 films will be shown outside of Litteraturhuset. All films are made by, or based on persons from the cultural scene of Fredrikstad.

 

Fredrikstad – byen min
Regi: Hege Bø
2011
Lengde: 6 min

Animert informasjonsfilm om Fredrikstad, som gir oss innblikk i byens historie fra den ble stiftet i 1567 og fram til i dag. Vi blir også med på en rundtur i byen, og besøker noen av byens sentrale steder og attraksjoner, og du får innblikk i hva byen har å by på av opplevelser, arbeidsmarked og infrastruktur. Filmen er produsert av E6 Østfold medieverksted på oppdrag fra Fredrikstad kommune.

Odd er et Egg
Regi: Kristin Ulseth
2016
Lengde: 11 min

Odd er livredd for hodet sitt, inntil han en dag forelsker seg i Gunn som både er uredd og glad i livet. Livet til Odd blir snudd på hodet og på uventet vis blir han fri for all bekymring. Kortfilm basert på Kråkerøy-baserte Lisa Aisatos bok med samme navn.

Bøygen
Regi: Kristian Pedersen
2016
Lengde: 6 min

Ibsens Bøygen – i grafisk remiks

Peer Gynt: Hvem er du?

Bøygen: Meg selv. Kan du si det samme?

Alle møter vi Bøygen; den kvelende kraften som tvinger deg til å gå utenom. Som plager deg med dine tilkortkommenheter og tapper all energi. Som bare blir sterkere jo mer du kjemper imot. Bøygen er en abstrakt animasjonsfilm inspirert av Ibsens nådeløse langdikt, norsk folklore, Erik Hedins musikalske remiks av Edvard Griegs originalmusikk, og av Bøygen selv – som ingen av oss slipper unna.

Må bare Må!
Regi: Eirin Handegard
2013
Lengde: 1 min

Liten jente må veldig tisse! Filmen er animert på 244 rosa dopapirtørk, til musikk fra Remington Super 60.

Prunk Möbel; Lucid
Regi: Daniel Wiklund
2016
Lengde: 5 min

Musikkvideo for Fredrikstadbaserte krypto-elektronika artisten Prunk Möbel. Produsert i forbindelsen med utgivelsen av albumet Crustacean Larvae.

Viva Zombatista
Regi: Kristian Pedersen
2010
Lengde: 2 min

Utgivelse #01 fra serien Gasspedal Animert, publisert av mikroforlaget Gasspedal. Kristian Pedersens visualisering av et dikt av Simen Hagerup.

Nemo
Regi: Harald Fossen
1998
Lengde: 5 min

En sci-fi av Fredrikstadbaserte Harald Fossen som i det siste har hatt suksess med flere vignetter for store tv-serieproduksjoner, inkludert ”Nobel”.