Animert på Kulturhuset #13: Eksamensfilmer fra Volda

10/10/2018

Kulturhuset i Oslo
23. oktober 18:00

Gratis adgang

To dager før Fredrikstad Animation Festival sparkes i gang blir det et lite vorspiel på Kulturhuset i Oslo, hvor de siste produksjonene fra animasjonslinja i Volda blir vist. Animasjonslinja ved Høgskolen i Volda er en av de viktigste skolene for animasjon i Norge og Norden. Oktoberutgaven av “Animert på Kulturhuset” er dedikert årets eksamensfilmer fra linja. Kom og se hva de nyeste talentene innen animasjon har funnet på!

Foreløpig filmprogram:

Anna blir syk
Regi: Astrid Pfefferkorn Øverli
Anna har kreft. Det starter med latter og morro på barnerommet, men forandrer seg fort når hun innser at hun er på sykehuset.

BLOCK
Regi: Julia Torjak
Ei ung kvinne med skrivesperre drar på jakt for å rydde opp i tankene sine. Senere, i skogen, dukker en hjort opp og hun glemmer alt annet enn jakten. BLOCK er en digitalt håndtegnet film om å kjøre seg fast i en kreativ prosess når ønsket om å nå målet blir for stort.

Disconnected
Regi: Linn-Sunita Petker
En lite spire vokser. Tiden går, og spiren blir til et tre. Roen i skogen blir brutt i det sivilisasjon og industri ankommer.

Her kommer punchlinen
Regi: Jone Skjærpe
Vi utforsker en forsøplet og meningsløs verden sammen med to likeglade karakterer. Det loves en punchline.

Somewhere Soft
Regi: Satoe Yoshinari
Hvorfor gjør kjærlighetssorg så vondt?
Er det hjertet mitt som er knust?
Dette er min tolkning av kjærlighetssorg.

Dyra på gården – en opplæringsvideo i tegnspråk for barn
Regi: Anja Strovand
I denne lille filmen som er en blanding av animasjoner og live action presenteres dyr og hva de heter på tegnspråk. Filmen inneholder ikke musikk eller lydeffekter, kun tale, dette for at tunghørte lettere skal kunne oppfatte dyrets navn på norsk talespråk.

Jeg røyker alene
Regi: Karoline Tveten
“Du røyker for mye.” sa Storebror til Lillebror. Det tenkte Lillebror på da han gikk gjennom skogen.
“Ja, jeg gjør kanskje det.” sa Lillebror til seg selv da han var på vei hjem.

The Unlucky Elephant
Regi: Anders Godø Hesbøl
En elefant må ut på handletur, men har veldig mye uflaks. Kan det være tilfeldig? En morsom film for hele familien om psykose.

Arrangementet er gratis og arrangeres i samarbeid med Høgskulen i Volda, Fredrikstad Animation Festival og Kulturhuset i Oslo.