Animert på Kulturhuset #11: Musikkvideoer

22/05/2018

Den 11. utgaven av Animert på Kulturhuset er dedikert animerte musikkvideoer. Helt siden MTV sine glansdager på nittitallet har animasjon og musikk blitt utforsket i form av mange samarbeid mellom musikere, animatører og kunstnere. Denne kvelden viser vi noen nye eksempler på samarbeid som skaper helt ekstraordinære utrykk for å understreke låtens betydning.

Torsdag 24. mai. 18:00. Gratis Adgang.
Programmet passer ikke for barn.

Stein Torleif Bjella – Psykisk kan du vera sjøl
Regi: Anders Hesbøl
Lengde: 3 min

Den noble hestefamilien og den lurvete kaninfamilien feirer kanskje ikke verdens mest koselige bryllup. Legen og stop-motion entusiasten Anders Hesbøl, har i en årrekke laget dukkefilmer for musikeren og låtskriveren Stein Torleif Bjella, hvor rufsete og særegne dukker bekler det helt spesielle universet Bjella skriver om i sangene sine.

Motorpsycho – Interpid Explorer
Regi: Flu Hartberg
Lengde: 10 min

Tegner Flu Hartberg utforsker ungdommelig fryktløshet i denne nyeste musikkvideoen for rockelegendene i Motorpsycho, som gjennom årene har arbeidet med mang en interessant filmskaper, kunstnere og animatører i deres lange karriere. En av norges mest vitale serieskapere visualiserer en av norsk rocks store legender.

DJ Shadow – Three Ralphs
Regi: RUFFMERCY
Lengde: 3 min

I musikkvideoen for DJ Shadow går filmskaperen RUFFMERCY hardt til verks med sin distinkte og ekspressive stil. Den en mørke og stroboskopende animasjonen passer perfekt til DJ-legendens fengende og minimalistiske beats og programmering.

Moe – Paris
Regi: Billy Roisz

MoE er kjent for sin mix av minimalistiske komposisjoner og alternative og eksperimentelle tilnærming, som mislykkes når man skal plassere musikken innen en rockesjanger. Sammen med kunstneren Billy Roisz, kjent for både sine visuelle kunst og lydlandskap, presenterer de en video som går opp i en høyere enhet, hvor musikkvideoen fremstår mer som et selvstendig non-figurativt audiovisuelt verk.