Animert på Kulturhuset #5: Feminisme, likestilling og seksuell frigjøring

02/03/2017

Kl 18.00, onsdag 15. mars i Laboratoriet hos Kulturhuset i Oslo. Gratis adgang! Meld deg på facebookeventen her.

Uka etter kvinnedagen presenterer vi et program med animerte kortfilmer som utforsker temaer som seksuell frigjøring, kjønnsroller og likestilling. Fem grensesprengende filmer som presenterer unike filmskaperes perspektiver på disse temaer.

Filmene vises i Laboratoriet hos Kulturhuset. Gratis inngang!

Centrefold
Regi: Ellie Land
England – 2012
Lengde: 9:00

Centrefold er en rørende og tankevekkende animert dokumentar som utforsker årsakene til at kvinner gjennomgår kjønnskirurgi. I økende grad
velger kvinner i Storbritannia å gjennomgå labiaplasty for å fikse på kjønnsorganets utseende. Filmen viser opplevelsene til tre kvinner ved hjelp av stiliserte animerte bilder.

Little Vulvah and Her Clitoral Awareness
Regi: Sara Koppel
Danmark – 2013
Lengde: 4:30

Lille Vulvah våkner opp fra en drøm, vekket av ekstasens fugler som kler henne i nysgjerrighets kjole. Sara Koppel er kjent for sine erotiske kortfilmer som med klassisk tegnefilm-stil, utforsker seksuell oppvåkning og gleden ved å ha en klitoris.

Jenteloven
Regi: Martine Grande
Norge – 2016
Lengde: 09:36

Gjennom en bitter manns tale til ei liten jente, gjør vi en reise i kvinnerollens plass i historien. Den gamle mannen har mistet seg selv i utviklingen. Gjør det ham til et forbanna rævhøl?

No Time for Toes
Regi: Kari Pieskä
Finland – 2013
Lengde: 7:57

Et glimt fra en fars liv. En kortfilm om å spise, sove og pusse tenner.

Moms on Fire
Regi: Joanna Rytel
Sverige – 2016
Lengde: 12:00

Livet som høygravid, med kun fire uker til termin, kan være utfordrende. Du vil onanerer men klarer ikke å nå frem, kjæresten din er kjedelig og du vil bare ha det gøy.