Animert på Kulturhuset #7: Farge & lyd

03/10/2017

Etter en lang sommerferie er vi endelig tilbake med Animert på Kulturhuset. Denne gangen har vi statt sammen et program bestående av filmer som utforsker farger hvor også lydsporet er en viktig del av filmopplevelsen. Sammen er filmene både vakre å se på, men kan også oppfattes som utfordrernde og da er lyden med på å konstatere filmen. Eller omvendt? Det vi kan love deg er fire unike filmer laget av fire vel så unike filmskapere.

Tid: 9. oktober kl 18.00
Sted: Kulturhuset i Oslo, Youngs gate 6
Gratis inngang!

Meld deg på facebookeventen her.
An Eyefull of Sound
Samantha Moore

Samantha Moore lager animerte dokumentarfilmer og benytter ofte abstrakte og eksperimentell animasjon for å forklare vanskelig vitenskapelige temaer. An Eyful of Sound handler om personer med audio-visuell synestesi. Personer med audiovisuell synestesi opplever sterke visuelle opplevelser når de hører forskjellige lyder, som spesielle former, farger og bevegelser. Filmen er på mange måter en manifestasjon av Samantha Moores intervjuobjekters opplevelser.

Cowboy in Color
Trygve Nielsen

I en svart-hvit verden, plukker en cowboy opp hatten sin. Men en kråke stjeler den og forvandler verden grå. Trygve Nielsen vant pris for beste barnefilm under Fredrikstad Animation Festival i 2013 for filmen. Dette overrasket ham da han ikke trodde han nødvendigvis hadde laget en barnefilm.

Happy – Unhappy
Peter Millard

I get up and have breakfast. Don’t get old. I’m so Unhappy Happy. Peter Millard sine egne ord om filmen som er en fargeglad lek, hvor lydsporet teppebombes av klassiske orkestersvisker for å understreke filmens tematikk.


Fjerde film vil bli annonsert senere.

Arrangementer er støttet av Norsk Filminstitutt.