Animert på Kulturhuset i Oslo

24/10/2016

Program #2: Animert dokumentar
3. november kl 18:00
Kulturhuset i Oslo

Andre runde med animerte kortfilmer på Kulturhuset inneholder en pen bukett med animerte dokumentarer. Dokumentarer som tar i bruk animasjon som teknikk for filmfortellingen. Programmet består av fire filmer som på hver sin måte forteller personlige historier om å ta vare på de menneskelige sidene av seg selv i en ekstrem situasjon. Animasjonen i dokumentarer er ofte med å konkretisere det abstrakte og visualiserer filmenes tematikk, noe disse fire filmene er tydelige eksempler på.

Kvelden byr også på slipp av katalogen til den kommende Fredrikstad Animation Festival, som går av stabelen den 10. november.

Filmprogram:
Jag var en vinnare
Sverige 2015
Regi: Jonas Odell
Lengde: 14 min

Tre ulike historier om dataspillavhengighet, fortalt med en blanding av intervjuer og animasjon.

Når jeg hører fuglene synge
Norge 2016
Regi: Trine Vallevik Håbjørg
Lengde: 7 min

Fem ivorianske barn måtte flykte da krigen brøt ut etter presidentvalget i 2010. Barna snakker om håp og drømmer for fremtiden.

Du velger selv
Norge 2013
Regi: Kajsa Næss
Lengde: 15 min

” I barnehagen er alle andres papper ikke i fengsel, det er det som er problemet.” Du velger selv er en animert dokumentar om å vokse opp med en pappa i fengsel.

Det var ikke jeg det var fiskmåsen
Norge 2013
Regi: Julie Engaas
Lengde: 13 min

Det var sommeren jeg begynte bli mer rastløs. Plutselig var jeg for rask, ute av kontroll, rett og slett for mye. For mye av alt.