Educational: Seminar for elever og studenter

30/08/2018

En erfaren VFX Supervisor og to unge, up-and-coming, norske animasjonstalenter – for 7 året presenterer Fredrikstad Animation Festival seminaret «Educational». Seminaret er tilpasset elever og studenter på kunst og medielinjer. To foredrag skal gi et innblikk i områder innen animasjon, visuelle effekter, design og filmproduksjon. Seminaret er også åpent for andre interesserte.

Torsdag 25. oktober kl. 11:30 vil festivalen i samarbeid med Viken filmsenter presentere foredragsholdere, som jobber med høyprofilerte prosjekter innen film og TV og har flere kjente produksjoner på CV’en.

Fra Danmark kommer Ivan Kondrup Jensen fra Ghost VFX, hvor han jobber som VFX supervisor. Han vil presentere arbeidet studioet har gjort for kjente produksjoner som Rouge One, Black Panther og mindre nordiske produksjoner.

I 2016 utmerket tvillingene Tommy og Markus Vad Flaaten seg med filmen Blackberry i studentprogrammet under festivalen. I dag regisserer de sin egen animerte TV-serie for Disney. Twintrash, som guttene kaller seg, kommer til Fredrikstad for å fortelle om sin vei fra gutterommet i Tønsberg til å regissere en global produksjon.

I pausene mellom foredragene og filmprogrammet vil enkelte Høyskoler som tilbyr utdanning innen animasjon, visuelle effekter og filmproduksjon ha stands i foajeen til Fredrikstad Kino, slik at elevene kan orientere seg om videre utdanningsløp etter videregående skole. De foreløpige bekreftede skolene er:

Høgskolen i Volda – animasjonsutdanningen

Westerdals School of Communication – VFX og 3D animasjon

 

Om foredragsholderne:

Twintrash er Tommy & Markus Vad Flaaten, to tvillinger fra Tønsberg som liker tegnefilm. Etter å ha vokst opp på Newgrounds.com, dro de til London og studerte animasjon på Kingston University. Under studiene lagde tvillingene kortfilmen BlueBarry, som blant annet vant «Public Choice Award» under British Animation Awards i 2016, samtidig som de jobbet på diverse animasjonsprosjekter.

I 2016 lagde de kortfilmen Twin Tackle for Disney XD og samme år startet Twintrash som regissører på Space Chickens In Space, en animert sci-fi-serie sterkt preget av surrealistisk humor og slapstick. Serien er en global produksjon, produsert i Irland, animert i Australia, og idéen kommer originalt fra Mexico og USA. TV-serien er kjøpt av Disney Channel EMEA sammen med Australske Channel 9 og skal etter planen lanseres i løpet av året.

Ivan Kondrup Jensen har i over ti år jobbet som VFX supervisor for Ghost VFX i København, det største VFX studioet i Danmark. Han har vært involvert i et mangfold av filmer og TV-serier, som inkluderer prosjekter som Ragnarok, Rogue One, The Last Jedi, Black Panther og The Walking Dead.