Familiedag!

13/10/2018

OBOS og animasjonsfestivalen inviterer til festdag for hele familien lørdag 27. Oktober med filmvisninger, aktiviteter for barna og KuToppen-show på Fredrikstad Kino.

Gratis film
OBOS, som er samarbeidspartner for familiedagen, vil dele ut 200 gratisbilletter til premieren av Gordon & Paddy, en svensk familiefilm om skogspolitimannen Gordon, som snart skal pensjoneres og må finne seg en ny assistent. Paddy, en smart mus med en god luktesans synes å være den rette for jobben. Sammen må de løse Gordons siste sak – mysteriet om Ekornets forsvunnede nøtter. Kan det være Reven som tok dem? Gordon og Paddy er på sporet!

KuToppen-show
Den helt nyeste norske animasjonsfilmen KuToppen har to visninger under festivalen med sang og dansenummer med figurene Klara og Mosk fra filmen. Forestillingen er produsert av Dyreparken i Kristiansand og har på kort tid blitt veldig populær. Om filmen KuToppen: Den unge bykalven Klara drømmer om å bli en stor stjerne. En dag får hun et brev fra faren sin, Mosk, som vil at hun skal besøke gården hans. Men når Klara kommer dit er ikke alt som hun trodde. Hun må hjelpe pappaen sin med å bake hundre eplepaier, så han ikke må selge gården sin. Kan hun bli verdens beste eplekakebaker?

Andre aktiviteter som finner sted er åpent et animasjonsverksted satt sammen av E6 Østfold Medieverksted, detektivklubb og i tillegg filmvisninger av en rekke barnefilmer.
Festivalens konkurranseprogram for barn er også en del av familieprogrammet, og en lokal barnejury vil kåre vinnerfilmen i en egen prisutdeling som avslutter familiedagen på Fredrikstad Kino.
Visningen av konkurranseprogrammet og prisutdelingen for barn er gratis. OBOS Billettene til Gordon & Paddy kan hentes i deres flotte nye lokaler i Storgata 5, mandag til torsdag 08.00-16.00 og fredag 08.00-15.30.

Aktivitets- og filmprogram

12:00 – 15:00: Åpent Animasjonsverksted i regi av E6 – Østfold Medieverksted
13:00 – 15:00: Detektivklubb
12:00: Gratis Kortfilmprogram for barn (6 år og oppover)
12:00: Småkrypenes magiske hage (tillatt for alle)

12:30: KuToppen (tillatt for alle)
Klara, en ung bykalv, drømmer om å bli en stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, Mosk, som vil at hun skal besøke gården hans.
Før forestillingen vil det bli sang og danseshow med Klara og Mosk fra filmen.

13:00: Nabospionen (tillatt for alle)
AC er privatdetektiv og bryr seg slettes ikke om at alle synes hun er sær og nerdete. Det passer godt hennes profil som den ensomme detektiv. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann – noen stjeler fra butikken hans.

14:30: OBOS-Film: Gordon & Paddy (tillatt for alle)
Skogspolitimann Gordon skal pensjoneres, og han må finne en ny assistent. Paddy, en smart mus med en god luktesans synes å være den rette kandidaten.

14:45: KuToppen (tillatt for alle)
Klara, en ung bykalv, drømmer om å bli en stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, Mosk, som vil at hun skal besøke gården hans.

Før forestillingen vil det bli sang og danseshow med Klara og Mosk fra filmen.

15:00: Vitello Trenger en far (tillatt for alle)
Vitello (7) er ikke av typen som pleier å kjede seg! Han er småfrekk, full av gode idéer og påfunn.

15:30: Førpremiere:
Troll – Kongens Hale (tillatt for alle)

Trollprinsen Trym har bare to dager på å redde sin far, kong Grom, som har blitt gjort om til stein og fått halen sin stjålet av det onde nærværet i skogen.

16:30: Prisutdeling for årets kortfilm for barn og vinner av Golden Gunnar kåres.
Verkstedsfilmer fra E6 – Østfold medieverksted og animasjonskurs vises i tillegg til vinnerfilmen