Fredagens program

11/11/2016

Mye å få med seg i fredagens program også. Under finner du noe av det du kan velge mellom.

12:00 In the World of Konstantin Bronzit
Sted: Kino 3 / Fredrikstad Kino
Den russiske animatøren og animasjonsregissøren Konstantin Bronzit har vært i kunst og animasjonsbransjen i mer enn 25 år. Hans kortfilmer har vunnet over 200 priser, og han har to ganger blitt Oscar-nominert. Under sin presentasjon vil Bronzit vise disse tre filmene og snakke om sin karriere og arbeidsprosess.

13:15 Konkurranseprogram for oppdragsfilm
Sted: Kino 4 / Fredrikstad Kino
Visning av filmer fra programmet for oppdragsfilm, som konkurrerer om å vinne en Golden Gunnar.

14:00 360 VR kortfilm Rain or Shine
Sted: Kino 3 / Fredrikstad Kino
Regissør Felix Massie og prosjektleder Mark Davies fra Nexus Studios i London vil fortelle om de kunstneriske og tekniske utfordringene som de opplevde da de lagde deres interaktive 360° VR kortfilm Rain or Shine, på oppdrag fra Google som en del av deres prosjekt, Spotlight Stories VR.

15:30 Konkurranseprogram for kortfilmer, del 2
Sted: Kino 4 / Fredrikstad Kino
Visning av 8 av 18 kortfilmer som er valgt ut til å bli vist i program 1 og 2. Filmene kjemper om Grand Prix, og Golden Gunnar for beste Nordisk-baltiske kortfilm.

17:00 Mikrofilm 20 years – Retrospective
Sted: Kino 5 / Fredrikstad Kino
Mikrofilm, etablert i 1996, er et av Norges ledende animasjonsstudioer, og feirer sitt 20 års jubileum under Fredrikstad Animation Festival. Programmet er satt sammen av filmer som betegner studioets mangfoldige produksjon, samt tidlige filmer som ble skapt av folkene bak studioet før de etablerte det.

19:00 Mikrofilm: Personal Stories
Sted: Litteraturhuset
I denne panelsamtalen vil produsentene Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen og regissør Kajsa Næss fortelle om studioets produksjon av kortfilmer, hva som er viktig å fortelle og hvilke stil som benyttes for å understreke filmens tematikk.

20:00 Meet the Filmmakers
Sted: Litteraturhuset
Møt folkene bak filmene i konkurranseprogrammet. Vi samler filmskapere og gjester fra inn- og utland til et uformelt møte der festivalpublikummet kan bli bedre kjent med profesjonelle aktører innen animasjonsfeltet.

22:30 Animert Klubb
Sted: Litteraturhuset
Tre musikkartister er teamet opp med tre visuelle kunstnere for å skape en klubbkveld hvor ekspansiv elektronisk musikk kombineres med nyskapende animert visuell kunst.