Fullt program og billettsalg i gang

20/10/2017

Tre uker igjen til festivalen, og nå er fullt program tilgjengelig. Festivalen har et tettpakket program med over 80 filmer i alle lengder og formater. Festivalens hovedprogram er det nordisk-baltiske konkurranse programmet, hvor 17 kortfilmer, 16 studentfilmer og 7 barnefilmer kjemper om Golden Gunnar i kategoriene Grand prix, beste kortfilm, beste studentfilm og beste barnefilm, i tillegg til at publikum stemme frem publikumsprisen.

Nytt av året er tre kortfilmprogrammer med internasjonale kortfilmer. To programmer med det beste av filmene fra andre europeiske animasjonsfestivaler er valgt ut for visning under festivalen. I tillegg har festivalen et nattprogram med forskjellige filmer som skremmer, har en seksuell tilnærming eller rett og slett bare er dårlig smak.

Festivalen presentere også i år flere filmskapere i festivalens seminarprogram for animasjonsbransjen. Tidligere er Nathan Jurevicius og Samantha Moore annonsert. Nå har også den portugisiske prisvinnende kortfilmskaperen Regina Pessoa anmeldt sin ankomst til Fredrikstad. Hun har hatt stor suksess med sin triologi av kortfilmer som har gitt henne stor internasjonal anerkjennelse.

Langfilmprogrammet inneholder 11 filmer, fordelt i tre kategorier, japansk fokus, barnefilm og langfilmer med Q&A. I siste kategori vil regissørene være tilstede i etterkant av visningene av tre langfilmer. Lørdag kl 14:00 vil Anne Magnussen være tilstede ved visningen av Mannen som kunne 75 språk, senere samme dag vil spanske Pedro Rivero gi en Q&A i forbindelse med visningen av Psiconautas – The Forgotten Children. Søndag er det filmpreik med dokumentarfilmregissør Steffan Strandberg etter visningen av hans Natta pappa henta oss, som er en film som benytter mange animerte elementer.

Billettsalget er i gang og du kan kjøpe pass her, eller enkeltbilletter til alle arrangementene her (velg riktig dag) nå.