Golden Gunnar vinnere 2014

09/11/2014

GOLDEN GUNNAR VINNERE 2014

 

LIFETIME ACHIEVEMT AWARD

Antonia Ringbom

«I år ønsker vi å gi prisen til en person som har jobbet som animatør, regissør og animasjonslærer. Hun har spilt en viktig rolle i finsk animasjon, og er en av pionerene i Finland, ofte omtalt som en av medlemmene i «Girl Mafia» i finsk animasjon. Hun har mottatt priser for flere av sine filmer, for hennes film om kunstneren Ellen Thesleff (Montreal 1990) «I Seek the Sun» og «Oppe och nere» (Kettu-award / beste finske kortfilm 1994). Hennes siste arbeid har er tittelsekvensen for den nylig utgitte 3D Mummi filmen. Årets pris går til den internasjonale prisvinnende animasjonsfilmskaperen Antonia Ringbom.»

 

NORDISK- BALTISK KORTFILM

Juryen bestod av Tamaki OkamotoKine Aune, and Kari Pieskä.

 

GRAND PRIX

Lendurid Koduteel/Pilots on the way Home

Regissert av Priit & Olga Pärn

«Denne filmen tar oss med på en reise gjennom flere lag med dype tanker, interesser, kjærlighet til livet. Hans endeløse og oppriktige nysgjerrighet og ambisjon har klart å overraske oss med en ny horisont i animerte filmer, spesielt i denne filmen med en slående bruk av sand.»

 

BESTE NORDISK- BALTISKE KORTFILM
Regissert av Joseph Hodgson
«Denne eksperimentelle 3D-filmen, med et veldig sterkt lyddesign, etterlater deg i en tilstand av undring. Hva har nettopp skjedd? Ikke bare i historien, men også med tislueren selv
BESTE NORDISK- BALTISKE KORTFILM
Regissert av Zane Oborenko
«Studentene i konkurransen bør alle være stolte av at de har blitt utvalgt til programmet. Det er vanskelig å velge en vinner, ettersom vi ikke bedømmer filmen, men evaluerre innsatsen av fremtidige animasjonsfilmskapere. Filmen vi har valgt er ikke nødvendigvis den beste filmen- men det er den filmen vi følte mest. Denne filmen gir oss en poetisk følelse gjennom fantastiske bevegelser som gjøres med sand.»
BESTE BARNEFILM
Jurien bestod av John Tobias Larsen, Sivert Finstad, Aksel Berg, Andrea Berg and Nico Stenseng-Molven, alle fra Fredrikstad.
Regissert av Frank Mosvold
«Årets beste film er veldig kul, bra og med fin sang. Ikke vær redd for å gjøre det man liker!«
Juryen ville også gi en stor applaus til en veldig morsom og kort film: Kom ketchup så går vi! av Staffan and Anna Erlandsson.
PUBLIKUMSPRISEN
Regissert av Cav Bøgelund
OPPDRAGSFILM
Regissert av Knut A. Helgeland
«En film med en sterk kreativ visjon som formidler sitt budskap effektivt og dyktig