Goro Fujita, pionér innen VR-kunst og 3D-tegning, kommer til Fredrikstad Animation Festival

13/08/2018

Han er på teamet hos Facebook Social, der han arbeider med videreutviklingen av det banebrytende VR-illustrasjonsverktøyet Quill, først skapt av Oculus Story Studio. Tegning i VR er, både bokstavelig og billedlig talt, ekspanderende; aktørene på markedet er dypt involvert. Den 26. Oktober kommer pionéren Goro Fujita til å gi en demonstrasjon av Quill i et seminar under Fredrikstad Animation Festival.

Mens han studerte 3D-animasjon i Tyskland ble Goro Fujita interessert i digital tegning. Etter endt utdannelse i 2005 begynte han karrieren, som freelance figuranimatør og Visual Development Artist, hos forskjellige Tyske studioer. I 2008 ble han ansatt av DreamWorks Animation, som Visual Development Artist, og jobbet der i syv år med prosjekter, som blant annet Megahjerne, Madagaskar 3: Full rulle i Europa, Madagaskarpingvinene og The Boss Baby.

I 2015 forlot han DreamWorks for Facebook-eide Oculus Story Studio. Der arbeidet han på sluttfasen av Lost (2015) og var Art Director for VR-opplevelsesfilmen Henry, som ble tildelt pris for ‘Best outstanding original interactive program’ av Emmy Awards.

Etter stengingen av Oculus Story Studio i Mai 2017 jobber han nå videre med Facebook, for å videreutvikle VR-programvaren Quill, som Oculus Story Studio utviklet for opplevelsesfilmen Dear Angelica.

Flere av de store aktørenes involvering, som blant annet inkluderer overnevnte Facebook, Google, og dette årets rykter om Apples nye VR briller, forteller om stor interesse og innovasjon på området.

VR som et verktøy har hatt en enorm utvikling de seneste årene og muliggjør skapelsen av objekter, figurer og universer – i selve 3D-rommet. Vi ser nå konturene av en fremtid der 3D-tegning er langt mer effektivt, samtidig som det vil tillate skaperne å bevare deres originaluttrykk underveis, i en mer flytende arbeidsprosess og i sluttproduktet.

 

Den 26. Oktober har du muligheten til å få en demonstrasjon av Quill, og hvordan Goro Fujita jobber, under Fredrikstad Animation Festival!