Intervju med Per Åhlin og Elisabeth Lysander

12/11/2017

Skrevet av Nora Rosenkilde

På Fredrikstad Animation Festival har det vært en travel dag med alt fra VR-film, dansing, animasjonsfilmer og boder. Av de mange gjestene har animatør Per Åhlin og forfatter Elisabeth Lysander kommet for å få med seg festivalen. Før lørdagsprogrammet begynte fikk vi snakket med dem angående deres tanker om festivalen.

-Hvordan syntes dere festivalen har vært så langt?

Per Åhlin: Vi har ikke sett så mye ennå, vi så på film i går og, jeg er bare en gammal gubbe som har holdt på med den klassiske 2D animasjonen. Men nå er det 3D som gjelder i all hov.

-Har dere sett noe dere har likt så langt?

Elisabeth Lysander:  I går så vi et konkurranseprogram hvor vi beundret Min Börda som har vunnet mange fine priser. Men jeg tenker det er et flott arrangement og at det er fantastisk viktig med en animasjonsfilmfestival som spesialiserer seg på animasjon på det her settet. Det er faktisk en veldig viktig festival. Særlig for oss i norden.

-Per Åhlin, du vant Golden Gunnar Lifetime Achievement Award, hva syntes du om å få den prisen?

-Per Åhlin: Jeg hadde ingen anelse om at jeg skulle få noen pris eller uttagelse eller overraskelse, men det var jo veldig hyggelig. Jeg kjente ikke til Golden Gunnar, men vet hva den er nå. Jeg har jo et portrett av den nå.