Invitasjon til animasjonsworkshop for unge talenter

25/09/2018

Er du mellom 16 og 20 år og interessert i animasjon? Har du lyst til å lage egne filmer, men trenger inspirasjon for å komme i gang? Eller har du kanskje litt erfaring, men ønsker å videreutvikle dine ferdigheter? Meld deg på vår workshop for unge talenter som arrangeres i forbindelse med Fredrikstad Animation Festival 2018.

OBS! UTVIDET PÅMELDINGSFRIST! Mandag 8. oktober. 

I samarbeid med Amandus-festivalen og E6 – Østfold Medieverksted inviterer vi til animasjonsfilmworkshop med regissør og animatør Hefang Wei. Hefang Wei er en prisvinnende filmskaper, som også har vært leder for animasjonen på den helt nye norske langfilmen The Tower som åpner festivalen. I workshopen vil du få erfaring med cut-out animasjon, som er en type stop-motion animasjon hvor man fysisk flytter matriale foran kamera for å skape en illusjon av bevegelse. Dette er en av grunnprinsippene for all animasjon som gir en grunnleggende innføring i det å lage animasjonsfilm. Deltagerne på kurset vil i samarbeid lage små filmer i løpet av helgen man er samlet.

 

Om verkstedsleder:

Hefang Wei som er født i Kina, har praktisert tradisjonelt kinesisk tegnekunst og kalligrafi siden hun var et lite barn, og er utdannet fra Sichuan Fine Arts Institute i Chong Qing. I 2005 startet hun studiene i Frankrike hvor hun lagde tre anerkjente kortfilmer blant annet eksamensfilmen hennes The Bridge Cronicles, som ble kåret til beste franske animerte kortfilm på den internasjonale kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Hennes senere kortfilmer The Banquet Of The Concubine og Bird Flu har også gjort stor suksess på internasjonale filmfestivaler verden rundt. De siste årene har Hefang Wei arbeidet med flere internasjonale langfilmer, inkludert Tårnet av Mats Grorud som er årets åpningsfilm under Fredrikstad Animation Festival.

 

Praktisk info:

Dato: 27. og 28. Oktober

Sted: E6 – Østfold Medieverksted

Påmelding: På denne linken https://amandusfestivalen.no/nb/blog/2018/09/25/invitasjon-til-animasjonsverksted-med-prisvinnende-animator/#pamelding  innen torsdag 4. oktober.

Kurset er gratis, eventuelle kostnader for opphold dekkes.

 

Deltagerne er også akkreditert til festivalen og er invitert til festivalens filmvisninger og seminarer, som foregår utenom verkstedet i perioden fra 25. til 28. Oktober. Høydepunkter som deltagerne er velkomne på:

 

Torsdag 25. oktober

 

17:00: Filmer av unge filmskapere

Amandus Ung nominerte animerte filmer og verksted filmer fra E6 – Østfold Medieverksted laget av unge filmskapere.

 

20:00: Offisiell åpning med visning av Tårnet

Festivalens offisielle åpning med visning av den nye norske animerte langfilmen Tårnet av Mats Grorud.

Les mer om filmen: http://animationfestival.no/nb/norsk-regissors-langfilmdebut-er-apningsfilm-pa-fredrikstad-animation-festival/

 

Fredag 26. oktober

 

kl 10:00 – 16:00: Bransjeseminarer

 

Hvert år presenterer Fredrikstad Animation Festival et seminarprogram for den norske animasjon- og filmbransje med topp internasjonale aktører innen animasjon og filmproduksjon. Årets program presenterer anerkjente aktører fra den amerikanske animasjonsindustrien i Holywood. Seminarprogrammet presenterer følgende foredragsholdere:

Goro Fujita er kunstnerisk leder ved Facebooks Oculus Story Studio og en pioneer innen animering og tegning i VR. Fujita kommer for å presentere hvordan de utvikler prosjekter innen VR.

Eric Daniels er teknisk leder i Disney og har stått bak den tekniske utviklingen av flere av studioets langfilmer. Han vil i sin presentasjon fokuserer på hvordan nyutvikling av tekniske løsninger kan hjelpe den kreative prosessen i filmproduksjon.

Carter Goodrich er en av verdens beste innen faget for karakter design og har jobbet med figurer fra filmer som Oppdrag Nemo, Rottatoulie og Grusomme meg. Goodrich vil presentere arbeidet han har gjort gjennom sin over 30 år lange karriere som illustratør og designer.

 

Kurset arrangers av Fredrikstad Animation Festival i samarbeid med Amandus Internasjonale Studentfilmfestival – Lillehammer og E6 – Østfold Medieverksted.

 

Tiltakene for unge under festivalen er støttet av Viken Ung.