Join ny europeisk animasjonspris

17/02/2017

En ny animasjonspris som skal bringe sammen hele animasjonsbransjen i Europa er blitt til. The European Animation Emile Awards, som er navnet prisen har fått, har hentet inspirasjon fra amerikanske Annie Awards, og arrangeres av European Animation Awards (EAA) for første gang i 2017.

Bak prisen som skal feire den europeiske animasjonsbransjen, står blant andre kjente navn som Didier Brunner (Kirikou, The Triplets of Belleville), Marie Bro (Gutten som ville være bjørn), Paul Young (Song of the Sea) og president for EAA Peter Lord (Chicken Run, Wallace and Gromit).

Gjennom egne ”EAA-ambassadører” som er erfarne fagfolk og anerkjente eksperter på animasjonsbransjen i sine respektive land, skal EAAs tilstedeværelse styrkes i hvert av de europeiske landene. I Norge er festivalleder for Fredrikstad Animation Festival, Anders Narverud Moen utpekt til den prestisjefulle jobben med å fremheve norsk animasjon ovenfor prisen og i Europa.

Animasjonsbransjen i de 46 landene inviteres også med til aktiv deltagelse ved at det er mulig å bli medlem av European Animation Emile Awards Association. Mer info finner du her.