Carter Goodrich kommer til FAF18

02/08/2018

Rottatouille, Coco, Oppdrag Nemo, Shrek og Grusomme meg – høres kjent ut? Skaperen av mange av karakterene i disse filmene, Carter Goodrich, kan du i år møte på Fredrikstad Animation Festival, Nordens største av sitt slag. Som karakterdesigner og illustratør blir Carter Goodrich regnet som en av de virkelig store innen faget og vil dele av sin erfaring når han gjester festivalen den 26. oktober.

Carter Goodrich startet sin karriere som illustratør i 1981 for diverse publikasjoner i New York City, og han har til dags dato levert tjueen publiserte forsider til The New Yorker. Han fortsatte sin freelancekarriære med å flytte til Los Angeles i 1994 for å jobbe med karakterdesign for Dreamworks første animerte spillefilm Prinsen av Egypt, noe som plasserte ham på kartet i Hollywood og førte til at han ble involvert i andre prosjekter, som i dag blir sett på av mange som moderne klassikere.

Sinbad: Legenden på de syv hav, Spirit, Croods, Monsters Inc. og Hotel Transylvania er andre kjente eksempler på filmer der han har vært karakterdesigner. Figurene han har skapt inkluderer folkekjære skapninger som Gru, Dory og rotten Remy kjent fra Rottaoullie.

Stilen hans er kjent for å ha en sketch-aktig utførelse, og etter å ha jobbet som illustratør i nesten fire årtier, er han en av de som fortsatt sverger til blyant og papir, for å oversette idéer over til fysisk format.

Det enorme arbeidet som Goodrich har gjort for kjente animasjonsstudioer har ført til en rekke priser og nominasjoner, seks av dem nominasjoner fra International Animated Film Society ASIFA-Hollywood “Annie Award” og to ganger vinner for Ratatouille og Croods.
Han har også, to ganger, mottatt Gullmedalje fra The Society of Illustrators, New York.