Vinnerne av Golden Gunnar 2016

12/11/2016

På Fredrikstad Animation Festivals tredje dag er vi glade for å kunne annonsere vinnerne av Golden Gunnar 2016.

 

BESTE STUDENTFILM

Vinneren av beste studentfilm tar oss med til et mørk og øde univers der vi tar del i et sårende forhold. Grafikken, musikken og animasjonen formidle sterkt karakterenes humør og deres indre konflikter. En lovende start fra et nytt talent.

Vinneren av beste student film er UNTAMED av Juliette Viger.

 

BESTE KORTFILM

Kvaliteten i denne filmen ligger i den originale ideen med konseptet der filmskaperen bygger minner gjennom en blanding av sjangere. Det kan også sees som en hyllest av kunsten bak dukker og miniatyrer der alt arbeidet ligger i detaljene. Som publikum ble vi rørt av den nostalgiske følelsen og en lengsel etter en leken barndom.

Vinneren av beste kortfilm er EMPTY SPACE av Ülo Pikkov.

 

BESTE BARNEFILM

Vi i barnejuryen har bestemt oss for beste barnefilm. Filmen er flere ting på en gang. Den er koselig, morsom og litt skummel, med fine og spesielle figurer.

Vinneren av beste barnefilm er DUNDER av Endre Skandfer.

 

HEDERLIG OMTALE OPPDRAGSFILM

Denne filmen kommuniserer briljant til både voksne og barn. Det håndterer et følsomt tema på en klar og respektfull måte. Den samlede visuelle stil og bruk av subtil humor bidrar til en veldig leken og informativ opplevelse. Juryen har sendt tre venneforespørsler på Beekbook.

Hederlig omtale går til Fuglekassa av Robin Jensen og Kajsa Næss.

 

BESTE OPPDRAGSFILM

Vinnerfilmen er et fantastisk håndtverk som har stor oppmerksomhet til detaljer og animert på et høyt nivå. Vinnerfilmen er et flott eksempel på hvordan CGI kan være ekte og dyptfølt. Vinnerfilmen har en historie med mye humor og varme. Vinnerfilmen mestere Den viktigste oppgaven for et bestillingsverk film; du ønsker å se det igjen, og igjen, og igjen.

Vinneren av beste oppdragsfilm er GJENSIDIGE EVENTYR av Harald Zwart

 

PUBLIKUMSPRISEN

Publikumsprisen går til filmen som har fått flest publikumsstemmer under festivalen. Filmene i student- og kortfilm-programmet er med i avstemningen.

Vinneren av publikumsprisen er THE ABSENCE OF EDDY TABLE av Rune Spaans.

 

GRAND PRIX

Denne filmen er en intens miks av horror, kjærlighet og komedie. I et magisk univers hvor vi kjører en gal og energisk berg-og-dal-bane, og det er skummelt, så utrolig bisart og morsomt. Vi elsker den store kreativiteten i det kunstneriske uttrykket og den høye kvaliteten på animasjonen. For oss er dette et godt eksempel på hva animasjon kan gjøre.

Vinneren av Grand Prix er THE ABSENCE OF EDDY TABLE av Rune Spaans. Denne filmen er ved å vinne Grand Prix nominert til Cartoon d’Or 2017.