Visning av vinnerfilmene fra Fredrikstad Animation Festival 2017

24/11/2017

Tid og sted:
30. nov kl 18:00, på Kulturhuset i Oslo
15. des at 19:00, på Holwech i Fredrikstad

Gratis inngang! Meld deg på her for Oslo, og her for Fredrikstad!
Filmene er tekstet på engelsk.

Fredrikstad Animation Festival 2017 er nettopp ferdig og vinnerfilmene er kåret. Den 8. utgaven av Animert på Kulturhuset viser vi de fire vinnerfilmene, som hentet hjem Golden Gunnar for beste kortfilm, beste studentfilm, beste barnefilm, publikumsprisen og Grand Prix. Visningen i Oslo 30. November blir etterfulgt av en Q&A med Grand Prix vinner Niki Lindroth Von Bahr, som med sin stop-motion musikal Min Börda, har gjort stor suksess på festivaler over hele verden. Niki er et sjeldent regitalent og fremstår som en av de mest markante skikkelsene innen det skandinaviske animasjonsmiljøet.

Filmer som vises er:

Amalimbo
Regi: Juan Pablo Libossart
Sverige – 2016
Lengde: 15 min

Amalimbo er historien om Tipuana, en fem år gammel jente som opplever “limboet” når hun prøver å gå over til den andre siden, i et forsøk på å takle hennes dype sorg over farens bortgang. Dette er en kortfilm som foregår på et udefinert sted, og i en udefinert del av fremtiden.

Pigtail and Mr. Sleeplessness
Regi: Edmunds Jansons
Latvia – 2017
Lengde: 25 min

For å vinne tilbake foreldrenes oppmerksomhet, får en seks år gammel jente med navnet Pigtail og hennes imaginære venn Mr. Sleeplessness, en smart plan for å sende hennes lillebror og bestemor til månen.

Monday, Tuesday, Wedensday
Regi: Rina Vilén
Finland – 2017
Lengde: 5 min

En kort historie om en person som stadig gjentar samme rutine, igjen og igjen og igjen.

Min Börda
Regi: Niki Lindroth Von Bahr
Sverige – 2016
Lengde: 16 min

En fire-episoders musikal med apokalyptiske undertoner, som tar plass på et supermarked, langtidsopphold hotell, et call centre og på en hamburger-restaurant.

Gutten som falt og mannen som hjalp ham opp igjen
Regi: Hanne Berkaak
Norge – 2017
Lengde: 1:52 min

Oppdragsfilm for RVTS Sør.