Visning av vinnerfilmene - Fredrikstad Animation Festival

Visning av vinnerfilmene

Onsdag 22.10 kl. 18:00 – TÆPS – Fredrikstad

Torsdag 23.10 kl. 18:00 – BØNS – Moss

En måned etter at Nordens største animasjonsfestival gikk av stabelen vises året vinnerfilmer i konkurranseprogrammet for nordisk-baltisk konkurranseprogram på TÆPS i Fredrisktad og BØNS i Moss. De tre første filmene passer også for barn.

Filmprogram:

Musikkfabrikken

Regi: Alf Martin Løvvold, Cina Espejord

Lengde: 08:53

Norge – 2022

I Musikkfabrikken møter vi Herbert, som har synestesi, en kryssende sanse tilstand som gjør at han ser farger og mønstre når han hører lyd og musikk. Og i denne filmen blir vi presentert for hvordan han fant sin vei til musikkfabrikken.

The Photo That Came to Life

Regi: Mikk Magi
Lengde: 12:47
Estonia – 2022

Det Peters første sommer på landet! Alt ser ut som det går strålende, inntil vertens døde bestefar prøver å spise ham.

Nun or Never!

Regi: Heta Jäälinoja
Lengde: 10:00
Finland – 2023

Nonene lever i full harmoni og tilfredshet, sammen spleiset i klosteret. En av nonnene finner en mann under jorda, på jakt etter poteter. Nonen begynner å drømme om mannen, blir gal og mister rytmen hun har med de andre nonene.

Theo Myling – my heart is in limbo

Regi: Håvard Skeide Glad
Lengde: 03:40
Norge – 2023

En hjerteknust mann, i dyp kjærlighetssorg ser ut gjennom et vindu på sitt svevende hus blant stjernene, på sin tidligere kjærlighet. Myling, en mystisk enhet dukker opp og dykker ned i de mørke lagene av en glemt kjeller, for å finne og rykke opp den pulserende roten. Som enheten river ned det som vokser, må mannen konfrontere sin frykt, for til slutt å kunne være i stand til å gå ut og gå videre.

Mano

Regi: Toke Madsen
Lengde: 06:58
Danmark – 2023

Fanget i en familiestiasjon, preget av manglende forsørgeransvar, tar den eldste broren ansvar for sin yngre bror og konfronterer deres fraværende mor, som igjen fører til en uforsvarlig beslutning.

Blush – An Extraordinary Voyage

Regi: Iiti Yli-Harja
Lengde: 14:55
Finland – 2023

For 18 år gamle finsk-kosoviske Fatu, er bare en liten tur til butikken like nervepirrende som en måneekspedisjon: For første gang i hele sitt liv, bruker han sminke i offentligheten. Heldigvis, er hans bestevenn Rai, en ung kvinne med autisme, der for å heie frem han gjennom reisen, uten frykt.

The Eastern Rain

Regi: Milly Yencken
Lengde: 09:07
Estland – 2023

Hvis det skulle regne innendørs, men aldri utendørs, hvor skal vi da begynne å se etter for skydd? Estern Rain vant Grand Prix under Fredrikstad Animation Festival 2023.

faf