Animasjonskonvent på FAF 2022 - Fredrikstad Animation Festival

Animasjonskonvent på FAF 2022

Med Japansk anime som tema går den 3. utgaven av Animasjonskonvent av stabelen fredag 21. oktober på Fredrikstad Kino, i forbindelse med Fredrikstad Animation Festival. Foredragsholderne er anerkjente produsenter og regissører fra den japanske animasjonsbransjen. Arrangementet er det største med fokus på Japansk anime i Norge noen gang! Animasjonskonventet arrangeres av Animasjon Norge, en underavdeling av Virke Produsentforening, QvistenAnimation og Fredrikstad Animation Festival.

Eiko Tanaka er en produsent som har deltatt i mange animasjonsfilmer og gjennomført høyt anerkjente prosjekter med STUDIO4℃. Sjangrene for hennes produksjoner strekker seg fra filmer for teater, kortfilmer, TV-serier, musikk-klipp og reklamefilmer, til nyere medier som stereoskopisk 3D og projection mappings. Tanaka har produsert filmer som MEMORIES, Spriggan, Princess Arete, THE ANIMATRIX og MIND GAME. Tekkonkinkreet ble også produsert av Tanaka og vant Japan Academy Award for beste animasjonsfilm og ble også valgt ut til Berlinale. Tanaka bidro også som medskaper på prosjekter med internasjonale selskaper som Batman: Gotham Knight og Thundercats, og Halo Legends som produsent. MUTAFUKAZ var et ambisiøst prosjekt laget i samarbeid med det franske selskapet Ankama. Etter fem års produksjon ble Children of the Sea lansert i mer enn 30 land. De siste filmene Poupelle of Chimney Town og Fortune Favors Lady Nikuko har blitt invitert til mange internasjonale filmfestivaler, og også lansert og gledet mennesker i en rekke land.

Koji Takeuchi begynte sin karriere hos Nippon Animation Co., Ltd. i 1976 som medlem av produksjonsteamet. Han jobbet på forskjellige hit-TV-serier med regissørene Isao Takahata og Hayao Miyazaki. I 1980 begynte han hos Telecom Animation Film Co., Ltd og jobbet på mange TV-serier og spillefilmer som Lupin the 3rd, Sherlock Hound, Chie the Brat, Little Nemo: Adventures in Slumberland og mange flere. I tillegg jobbet han med mange ikke-japanske studioer, inkludert Warner Bros. Animation og Walt Disney Television Animation. Nylig viet han tiden sin til unge animasjonsskapere og har utviklet workshops med den japanske regjeringens Agency for Cultural Affairs siden 2011. I tillegg etablerte han Japan Educational Network of Animation. I 2013 studerte han Animation Education ved Gobelins, l’école de l’image i Paris. Fra 2014 til 2019 regisserte han for den japanske regjeringens Agency for Cultural Affairs oppdragsprosjektet Anime Tamago. Han tiltrådte i stillingen som festivaldirektør for Tokyo Anime Award Festival i 2016 og har hatt stillingen siden den gang.

Yasuhiro Yoshiura er en manusforfatter og regissør. Han startet med animasjons produksjon mens han gikk på universitetet og etter å ha eksaminert skapte han sin egen animasjon Pale Cocoon. Siden den gang har han vært aktiv innen produksjon. Time of Eve var hans debut som regissør. Siden den gang har han mest skrevet og regissert egne arbeid.

Konventet er kun tilgjengelig for publikum med Industry All Access Pass, både 4-dagers, studentpass og fredagspass er gyldig. Bestill pass i dag!

faf