Animated Live: Ànnàmàret - Fredrikstad Animation Festival

Animated Live: Ànnàmàret

For tredje gang på rad presenterer Fredrikstad Animation Festival sitt Animated Live konsept. I år presenteres den finsk-samiske artisten Ánnámáret i samarbeid med den visuelle kunstneren og animatøren Marja Viitahuhta en konsert med live musikk og videokunst. Filmen deres Flames er kanskje kjent for tidligere festivalpublikum, da den ble vist på åpningen av animasjonsfestivalen i 2021.

Ánnámáret er Anna Näkkäläjärvi-Länsman, samisk musikker som bor og arbeider i Nourgam, helt nord i Finland. Musikken er inspirert av livet og naturen i Sámpi. Ánnámárets styrke som artist springer ut av oppveksten mellom to kulturer, og gjennom forståelse av disse kulturene og deres motsetninger og likheter.

Ánnámárets band kombinerer den samiske vokaltradisjonen Joik, med den eldgamle lyden av den finsk lyrebuen jouhikko, spilt av Ilkka Heinonen og organisk live elektronikk, spilt av Turkka Inkilä. Musikken influeres fra både den rike joiketradisjonen og av et levende samisk kultur og arktisk natur, og legger grunnlaget for en eksperimentell verden ved bruk av musikk og bilder. Konsert vil bli ledsaget av Marja Viitahuhtas videokunst basert på Ánnámárets idnre visjoner og ideer for joiken.

Billetter er gratis for All Access og studentpassholdere eller enkeltbilletter er tilgjengelig for 280 kr.

faf