Animert Kortfilm: Festival Hits - Fredrikstad Animation Festival

Animert Kortfilm: Festival Hits

Denne uken arrangerer FAF to visninger av noen internasjonale godbiter som har utmerket som i diverse prisutdelinger og festivaler verden rundt. Filmer med sterke historier å fortelle om det så er om alderdom, torturister eller dysfunksjonelle familiehistorier, satt i en sterk animert fortellertradisjon med unike kunstneriske uttrykk.

Visningene:
SALT, Oslo 28. April kl. 20:30
TÆPS, Fredrikstad 4. Mai kl. 18:00 (OBS Ny tid).

Peel/ Encore
Regi: Samuel Patthey & Silvain Monney
Sveits – 2020
15 min

På et skult sted hvor tiden virker å stå stille utfolder de daglige rutinene seg på et pleiehjem. De blyanttegnede beboerne kommer til live på papiret. Noen er aktive, mens andre hviler eller følger en oppsatt tidsplan tidsplan som blir repetert hver dag: medisinering, måltider, spill… Rundt beboerne, blinker maskiner, haster pleiere videre og krusifikser minner om døden som venter dem. Tiden viskes vekk og i nærheten strekker en skog ut sine greiner og røtter. Filmen vant Grand Prix ved den Internationale animasjonsfestivalen i Annecy i 2021, som er verdens største animasjonsfestival.

Beast / Bestia (2021)
Regi: Hugo Covarrubias
Chile – 2021
15 min

Bestia som er basert på sanne hendelser og livet til en agent i det hemmelige politiet under militærdiktaturet i Chile. Forholdet til hennes hund, kropp og frykt, sammen med hennes frustrasjoner avslører en dystert bilde av hennes sinn og landet. Filmen var nominert til Oscar for beste animerte kortfilm og har vunnet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler.

Affairs of the Art
Dir: Joanna Quinn
UK/Canada – 2021
16 min

Karakteren Beryl fra den tre ganger Oscar-nominerte filmskapere Joanna Quinn sine tidligere prisbelønnede kortfilmer, er tilbake. Denne gang med en fortelling om en families eksentriske besettelser med alt fra tegning, skrugjengere og utstopping av kjæledyr.

faf