Animert kortfilmvisning: Smakebiter Fredrikstad Animation Festival 2019

Kulturhuset i Oslo: Søndag 8. September kl 16.00
TÆPS i Fredrikstad: Fredag 13. September kl 18.00

Nysgjerrig på hva Fredrikstad Animation Festival viser når den går av stabelen med sitt mangfoldige program 24. til 27. oktober? Vi tilbyr noen smakebiter på hva du kan få med deg under årets festival når vi igjen viser kortfilmer på Kulturhuset i Oslo og TÆPS i Fredrikstad. Det vises en liten rekke med kortfilmer hentet fra forskjellige programposter fra den kommende festivalen og det vil også bli slipp av andre programnyheter.

Filmprogram:

Gorilla in the Washing Machine
Regi: Hung Huei Jen Red
Estland – 2019
Lengde: 8 min

Sent på natten i den kjølige vårbrisen, når dyrene er opptatt med sitt ved et vannhull, møtes noen av dyrene og umiddelbart finner sammen. Lykkelige som aldri før drikker de te og lager ’sticky rice’ sammen.

Stack
Regi: Asbjørn Lote
Norge – 2019
Lengde: 6 min

Den selvbalanserende robot på to hjul Push sin tålmodighet blir satt på prøve når han oppdager at han ikke er alene. Kan han balansere sine byggverk og et nytt vennskap?

Belzebubs – Cathedrals of Mourning
Regi: Samppa Kukkonen
Finland – 2019
Lengde: 5 min

Belzebubs andre musikkvideo Cathedrals of Mourning ble filmet på location i et eldgammelt kloster, omringet av nådeløse norske fjell. Et vakkert sted, hengende over de vakre fjordene. Bare synd bandet ikke lengre er velkommen tilbake.

Story
Regi: Jolanta Bańkowska
Polen – 2019
Lengde: 5 min

En refleksjon om det moderne menneske i en tidsalder hvor teknologien er med oss overalt. Når vi ser gjennom stories på de forskjellige sosiale mediene – en veldig populær aktivitet – ser vi mennesker som er ensomme, bortkommen eller likegyldig til virkeligheten som er rundt dem. Handlingen tar sted i løpet av en dag og er fortalt med korte og ironiske scener hvor den virkelige verden sammenblandes med den virtuelle.

Traveling Deity
Regi: Mikkel Mainz
Danmark – 2019
Lengde: 13 min

Amerath er igjen alene etter at hun forlot Alethrion. Hun har fortsatt noen av eiendelene hennes i ryggsekken, blant annet en mystisk flaske. Flasken inneholder en skadet halvgud, som ønsker å finne Alethrion for grunner som Amerath ikke forstår. Hun nekter å finne ham igjen, så de to henger i lag mens halvguden igjen får kreftene tilbake.