Animert på TÆPS: Emile Award

18/04/2019

Onsdag 24. April – Kl. 18:00

OBS! det har oppstått forvirring rundt datoen av arrangementet. Riktig dato er Onsdag 24. April. Beklager misforståelsen.

April utgaven byr på det beste av europeisk animasjon. Fredrikstad Animation Festival er en del av European Animation Award, også kalt Emile Award, som ble delt ut i desember i fjor. Dagens program består av vinnere og andre filmer som utmerket seg blant alle de nominerte filmene.

Filmene passer ikke for barn. Anbefalt fra 12 år.

Filmprogram:

Enough
Regi: Anna Mantazaris
UK – 2017
2 min

Emile-vinner for beste studentproduksjon. En liten film om impulsive handlinger vi kan føle for å utføre, men aldri gjør. Viser utdrag fra emosjonelt anarki og momenter av det å miste selvkontrollen.

(Fool Time) Job
Regi: Gilles Cuvelier
Frankrike – 2017
17 min

Pedro har funnet en ny jobb. En litt merkelig jobb, men i disse dager kan han ikke være kresen, og dette kan være hans store mulighet. Uansett, Pedro har aldri vært redd for å få kalde føtter.. Filmen vant pris for beste bakgrunn- og karakterdesign under European Animation Award.

The Heroic Quest of the Valiant Prince IVandoe – The Prince and the Pretty Poodle
Regi: Christian Boving-Andersen, Eva-Lee Wallberg
Danmark – 2018
4 min

Når Ivandoe og Bert vandrer gjennom en mørk skog, blir de tatt til fanget av en av villmarkens sønner, som viser seg å være en puddel kalt Cupcake. Episode seks av den danske Cartoon Network serien vant prisen for beste TV-serie under European Animation Award.

Bloeistraat 11
Regi: Nienke Duetz
Belgia, Nederland – 2018
10 min

Uatskillelige bestevenner tilbringer sin barndoms siste sommerferie med å underholde hverandre rundt huset. Gjennom sommeren begynner kroppene deres å morfere og forandre seg, og en utilpasshet brer seg over vennskapet deres. Puberteten synes bestemt å forstyrre deres bånd

Egg
Regi:
Martina Scarpelli
Frankrike, Danmark
12 min

En kvinne er låst inne i sitt hjem med et egg, som hun både er tiltrukket av og red for. Hun spiser egget, hun angrer. Hun dreper det. Hun lar egget dø av sult. Egg er en poetisk kortfilm basert på et lite men allikevel viktig øyeblikk i regissørens eget liv. Filmen portretterer et øyeblikk av skam, nederlag, men allikevel også seier.

A most precise and nuanced look into the life of the man, legend and visionary – Martin Luther
Regi: Magnus Igland Møller
Danmark – 2018
4 min

En tullet men helt korrekt utgreiing om reformasjonen som foregikk for 500 år siden. Emile-vinner for beste oppdragsfilm