Visning av vinnerfilmene - Fredrikstad Animation Festival 2020 - Fredrikstad Animation Festival

Visning av vinnerfilmene – Fredrikstad Animation Festival 2020

Visningsarrangement Best of Fredrikstad Animation Festival 2020

SALT 19. August kl. 20:30

TÆPS 11. August kl. 18:00

 

Endelig kan vi vise vinnerfilmene fra 2020 utgaven av festivalen. Syv filmer som ble funnet god nok for en pris av fjorårets jury og som viser det beste som er av animert kortfilm fra Norden og Baltikum vil bli vist hos våre gode samarbeidspartnere TÆPS i Fredrikstad og SALT i Oslo.

 

Filmene vil også være tilgjengelig på vår digitale festivalplattform fra 19. til 27. august for alle som har kjøpt festivalpass for årets festival i Fredrikstad.

 

Tales from the Multiverse

Regi: Magnus Igland Møller, Mette Tange, Peter Smith

Danmark – 2020

Lengde: 7 min

Gud er alenepappa og en amatørprogrammerer. Han jobber for tiden på prosjektet ”Jorden”, men sliter med å få fri fra de trøblete ungene. Men endelig en dag ser det ut som han endelig får et gjennombrudd. Filmen vant publikumsprisen under Fredrikstad Animation Festival 2020.

 

Room With a Sea View

Regi: Leonid Shmelkov

Estland – 2020

Lengde: 12 min

Herbert ankommer en kystby i forbindelse med en arbeidsreise. Uforvarende forelsker han seg i en merkelig men vakker salgskvinne i en blomsterbutikk. Han har vansker med å sove, som han behandler med å se billiard på TV. Men hans besatte lidenskap gjør at heller ikke billiard virker.

Pearl Diver

Regi: Margrethe Danielsen

Norge – 2020

Lengde: 9 min

Tre par driver fra hverandre. Filmen vant studentfilmkategorien i Fredrikstad og er laget ved høgskolen i Volda.

FOR – Supporting Audiovisual Authors

Regi: Kim Holm

Norge- 2020

Lengde: 1 min

Informasjonsfilm om FOR – Filmforbundets Organisasjon for Rettighetsforvaltning. Filmen vant prisen for beste oppdragsfilm.

Reven & Nissen
Regi: Yaprak Morali & Are Austnes

Norge – 2019

Lengde: 9 min

En sulten rev er på jakt etter mat, en kald vinternatt. Snikende ser han etter mulighetene for en matbit på en bondegård, da gårdens husnisse oppdager ham i gjerningsøyeblikket. Filmen er basert på en novelle av Astrid Lindgren og vant prisen for beste barnefilm.

Freeze Frame

Regi: Soetkin Verstegen

Finland – 2020

Lengde: 5 min

Freeze frame: en av de mest absurde oppfinnelsene i filmens historie. Gjennom en prosess med å duplisere samme bilde om og om igjen, skapes en illusjon av stillstand. I denne stop motion filmen utfører identiske figurer en håpløs oppgave med å bevare isblokker, hvor de repeterende bevegelsene re-animerer dyrene som er fanget inne i blokkene. Filmen vant Grand Prix under animasjonsfestivalen i Fredrikstad.

Yes-People

Regi: Gísli Darri Halldórsson

Island – 2020

Lengde: 9min

En ny dag begynner og en mangfoldig gjeng av folk møter sine daglige gjøremål, som arbeid, skole og oppvasken. Etterhvert som dagen fremskrider, testes deres mestringsevner og forhold. Filmen var Oscar-nominert for beste animerte kortfilm under Oscar-utdelingen tidligere i år, som den første islandske film noensinne.

faf