Biographies Archive - Fredrikstad Animation Festival

Søren Fleng

Søren Fleng  er en animasjonsprodusent og utøvende produsent med over 20 års erfaring og er styreformann for den danske animasjonsammenslutningen ANIS. Søren bor og jobber i Viborg og er en del av det kreative kontorfelleskapet Arsenalet, hvor han selskap Happy Flyfish  Rights ApS holder hus.

Som produsent har han vært involvert Angry Birds Toons serier, med over 4milliarder seere, Elleville Ellfrid TV-serien, Olsenbanden og mange andre. Ved siden av vanlig underholdning, Søren jobber også med animasjon som et effektivt og funksjonell verktøy.

Chris Ebeling

Driven by crafting unique visual experiences for Film, TV, Games, and emerging technologies, Chris Ebeling is a world-class animator, creative director, writer, and digital artist having worked on Hollywood blockbusters such as The Lego Movie’s, The Great Gatsby, Gods of Egypt and Happy feet 2. Supplementing his extensive film and VFX background, Chris has successfully directed projects in the real-time space, with experience across games as well as virtual and augmented reality projects. Chris has since moved on to co-found his own digital creative studio, Virtually Human. Here, the core is to keep people, of all ages, emotionally engaged through immersive digital entertainment. Exploring emerging technologies in gaming, data, and mixed reality. With a strong focus to constantly innovate by bridging the gap between the real world and the virtual world, where the two become inseparable. With his extensive experience in games and CG film development coupled with his passion for Virtual and Mixed Reality, Chris’s goal is to help define the visual language and capabilities of these emerging technologies, contributing to understanding and full potential of these interactive media platforms.

Andreas E. Lund

Andreas Emil Lund er utdannet illustratør fra Fagskolen Kristiania. Han forvillet seg inn i animasjon under utdannelsen, da han ønsket flere medier og teknikker for sin historiefortelling. Som selvlært animatør har Andreas utviklet en animasjonsstil som ikke nødvendigvis følger almene animasjonsprinsipper, og står i motsetning til illustrasjonfaget hvor man gjerne har måtte avlære seg de grunnleggende teorier for å skape en særegenhet. Animasjonene Andreas lager, har nettopp fungert som metode for å utvikle en særegen stil som illustratør og designer, som virkelig engasjerer og til tider provoserer. Langt fra Oscar-materiale, men en opplevelse ganske utenom det vanlige, som har gjort at Andreas E. Lund har blitt nominert og vunnet priser, både i inn- og utland

Death By Unga Bunga

Death By Unga Bunga er i støtet om dagen. De spilte 2020s kuleste streamingkonsert med Once Upon A Time In Deadwood City, har lansert sitt eget øl og forstyrret fredagstacoen med sin opptreden på Lindmo. Nylig slapp de sitt sjette mesterverk, albumet «Heavy Male Insecurity». I tillegg til voldsomt skryt i hjemlige medier har plata også blitt hyllet av tungvektere som NPR, AllMusic, Classic Rock Magazine, m.fl. Death By Unga Bunga spilte garasjerock mens de andre blodfattige ungene spilte såkalt indie, og de meldte overgang til arenarock da garage og psych ble trendy. Med andre ord, gutta vet alt om å være outsidere – eller trendsettere som vi kaller dem. Mens de dundrer ned sin egen sti utenfor mainstreamen, perfeksjonerer bandet stadig kunsten å skrive uimotståelige anthems om å ikke passe inn, mannlig usikkerhet og festing

Paloma Baeza

Paloma Baeza bruker sin bakgrunn som skuespiller og manusforfatter for å utvikle engasjerende historiefortellinger, hvor pelskledde dukker og subtil humor spiller hovedrollen. Hun samarbeider også med kredible navn som Cilian Murphy og HElena Bonham Carter. Som nyutdannet fra National Film and Teleision School, Paloma utviklet hennes stop-motion og dukkefilm evner, med den animaerte kortfilmen Poles Apart, som vant en Annie og en BAFTA. Kåret som en av Varietys Animatører å følge med på, Paloma ble også kreditert på Alex Garlands animasjons og live-action hybridfilm, The Toymaer’s Secret og vil bringe liv til livet og virke til den ikoniske Meksikanske kunstneren Frida Kahlo, i en ny animasjonsfilm som for øyeblikket er i produksjon hos Univerasl Content Group.

Emma de Swaef & Marc James Roels

Marc og Emma er et filmskaperpar fra Gent I Belgia. Mens Marc bakgrunn er fra live-action, Emma elsker alt som har med håndtverk, bygge høyst taktile og livfulle dukker, miniatyrer og detaljerte kulisser. Arbeidet deres mikser stop-motion og dukkefilm med live-action som skaper en unik humor og ømhet som har gjort at filmskaperne har oppnådd en stor internasjonal anerkjennelse. Duoen har skapt den multi-prisvinnende anatologifilmen This Magnificent Cake! som av den Oscar-vinnende filmskaperne Barry Jenkins ble kåret til årets film og etablerte paret som en av de ledende stemmer innen samtidens stop-motion. øyeblikket regisserer de en episode for den etterlengtede Netflix tv-serien The House, produsert av Londonbaserte Nexus Studio. Deres kortfilm Oh Willy… har vunnet over 80 priser verden rundt, blant annet Caroon d’Or.

Matthew Luhn

Matthew Luhn er en regissør, manusforfatter og filmkonsueltn med over 25 års erfaring, i å skape historier og karakterer for studioer som Pixar, The Simpson med flere. Han har vært med å utvikler historier og karakterer for filmer som Toy Story, Toy Story 2, Toy Story 3, Monsters Inc, Monster University, Finding Nemo, Up, Cars og Ratatouille. Matthew driver også kursvirksomhet for selskaper, organisasjoner og andre profesjonelle om hvordan man utvikle og fortelle historier.

Serge Mostowy

Professor Serge Mostowy er en senior forsker på Lister Institute of Preventive Medicine. Han studerte fysikk, evolusjon og mikrobiologi og immunologi (Ph.D) ved McGill Universitet i CAnda. Etter at han hadde gjort sin post-doktorgrad om infeksjonscellebiologi ved Institut Pasteur i Frankrike, startet han hos Imperial College Londoni 2021 for etablere et Wellcome Trust Research Career Development Fellowship. I 2018 ble Serge utnevnt til professor i cellulær mikrobiologi ved London School of Hygiene & Tropical Medicine, der laboratoriet hans undersøker nye roller for cytoskjelettet i medfødt immunitet. Han er den fremste forskeren på sitt fagfelt innen medisin.

Don Hahn

Don Hahn begynte å jobbe med Peter og dragen for Disney i 1976. Han jobbet som produsent i Hvem lurte Roger Rabbit? og produserte senere Skjønnheten og udyret, Løvenes konge, Ringeren i Notre Dame og Atlantis: En forsvunnet verden. I 2017 produserte Hahn en live-action spillfilm av “Skjønnheten og udyret”. Don Hahn har også regissert og produsert flere dokumentarer om animasjon, som Waking Sleeping Beauty, Richard M. Sherman: Songs of a Lifetime og Howard. Han har også skrevet flere bøker om animasjon, inkludert The Alchemy of Animation, Walt Disneys Nine Old Men, Before Ever After, Animation Magic og mer.

Ellie Land

Ellie Land er en bristisk animasjonsregissør, akademiker og senior foreleser. Hennes prisvinnende animerte dokumentarfilmer har blitt vist på flere internasjonale festivaler og utstillinger. Nylig ble hennes arbeid på spillefilmen Irene’s Ghost nominert til BIFA Award i 2018 og ble av Guardian kåret til en av de beste filmene i 2019. Henne animerte kortdokumentar Bathroom Privileges laget for det britiske filminstitutt vantAHRC REsarch in Film (Animation) Award. Hun er for tiden i produksjon med en pilot på en 360 dokumentar prosjekt kalt Menopause Realities med produksjonsselskapet ForwardSlash Films. Ellie er leder for animasjonsutdanningen ved Northumbria University og medstifter av animation practice as research symporium og sitter redaksjonsrådet for «Animation Practice, Process and Production» journalen. Hun er også medgrunnlegger av animateddocumentary.com.

August Volden Skara

August Volden Skara er stop motion-animatør og kortfilmskaper fra Nesodden i Norge. Han ble uteksaminert med en B.A. fra Høgskolen i Volda i 2019 med sin bachelorfilm Et møte mellom Munch og Ibsen, en stop motion-film laget for VR. August er interessert i tradisjonell stop motion-animasjon, men også stop motion-animasjon for VR og for spillutvikling.

Celia Kaspar

Celia Kaspar er en frilans karakterdesigner og illustratør som bor i Bielefeld i Tyskland. Siden 2015 har hun arbeidet med forskjellige prosjekter og opparbeidet erfaring i karakterdesign for mobilspill, barnebøker og animasjonsprosjekter for både TV og spillefilmer. Hun har jobbet med prosjekter for studioer som Brown Bag Films og Boulder Media, hvor hun var en av karakterdesignerne for den nye My Little Pon filmen. Hun har også undervist innenfor tradisjonell tegne-animasjon og karakter design i flere år, både ved verksteder og kurs på skoler.

Anna Malin Mantzaris

Anna Malin Mantzaris er en prisvinnende svensk animasjonsregissør. Hun elsker å jobbe med forskjellige teksturer og materialer, for å gi arbeidet hennes en håndlaget følelse. Hun jobber ofte med humor og ufullkomne karakterer. Hennes kortfilmer har vunnet over 60 internasjonale priser, inkludert Europeisk Animasjonspris, Vimeo Årets beste, Walt Disney pris og Publikumsprisen i Ottawa internasjonale animasjonsfestival. Anna har en M.A. i animasjon fra Royal høgskole i kunst og har nylig jobbet med Wes Anderson’s Isle of Dogs. Hun underviser også tidvis og har blant annet vært gjesteforeleser ved Royal College of Art, Universitetet i Stockholm, Designhøgskolen i Barcelona og Hyper Island.

Samantha Moore

Samantha Moore er en internasjonal prisvinnende animasjons-regissør som bor i England. Hun elsker animasjonens gledesfulle og eklektiske natur. Ingen vil noen gang finne animasjon skremmende, og likevel kan den formidle komplekse ideer til et bredt publikum på en engasjerende måte. Samantha har jobbet med forskjellige emner, fra konkurransedyktig dyrking av søte erter, til banebrytende mikrobiologi, arkeologi, nevrovitenskap og sin egen erfaring med å ha tvillinger. Sam jobber for tiden med et kort animert magisk-realistisk eventyr om dysenteri, A Language of Shapes (2022). Den er finansiert av en Wellcome Trust -pris, og laget i samarbeid med Mostowy-mikrobiologilaboratoriet ved London School of Hygiene og Tropical Medicine. Sam underviser på deltid som førsteamanuensis i animasjon ved høgskolen i Volda (Norge), samt som Senior Tutor i animasjon ved Royal College of Art (Storbritannia).

Philip Lazebnik

Philip LaZebnik har skrevet en utall manus for tv-serie episoder og langfilmer i Los Angeles og i Europa. Hans manusarbeider inkluderer serier som Disneys Pocahontas og Mulan, og DreamWorks The Prince of Egypt og The Legend og Eldorado. Han var også manusforfatter av flere TV-serier som Wings, Star Trek: The Next Generation og Star Trek: Deep Space Nine. LaZebnik bor nå i Danmark, hvor han har forfattet et stort antall Europeiske og amerikanske filmer og fjernsynsshow. Hans siste verk er en bok knyttet til musikal versjonen av The Prince of Egypt, med sanger av Stephen Schwartz, som for tiden spilles på Dominion Theatre i London, West End.

Claus Toksvig Kjaer

Claus Toksvig Kjaer ere n dansk animasjonsprodusent. Han studerte engelsk litteratur ved universitet i Århus, men skiftet kurs og vendte fokuset mot klassisk tegning og animasjon ved The Animation Workshop i Viborg. Etter endt utdanning, jobbet han på et utalt kortfilmer, før han ble produksjonskoordinator i Cartoon Saloon i Kilkenny Irland i 2006, for deres BBC serie om animerte vitenskapsprosjekt Skunk Fu. Han returnerte til Danmark i 2009 og startet å lede en animerte serie om forskningsprosjekter. For å tiltrekke seg internasjonale co-produksjoner, ble han hyret av Arsenalet som produsent i deres sammenslutning i oktober 2011. I 2013 ble Claus Toksvig Kjaer partner i Nørlum, med et sterkt fokus på langfilm co-produserte studioet Oscar nominerte filmer som Song of the Seas med Cartoon Saloon i 2013 og Long Way North med Sacrebleu og Maybe Movies samme år. En ny mulighet for å co-produsere med Cartoon Saloon kom i 2015, med den 22 minutter lange piloten for Amazon Prime Ediie of the Realms Eternal og i igjen med Disney TV Animation på første sesong av Big Hero 6 – The Series.

Hilde K. Kjøs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hilde K. Kjøs er en prisvinnende dokumentar regissør og filmfotograf, utdanne som fotograf ved Manchester Metropolitan University i England. Kjøs var med å startet Mica Film AS i 2003 og har siden holdt hus i Oslo, regissert og produsert dokumentarer, som har blitt vist på en rekke internasjonale film festivaler og fjernsyn. Siden 2019 har hun jobbet i VR, utviklet opplevelsesr basert på virkelige hendelser.

Bjørn-Morten Nerland

Bjørn-Morten Nerland er en XR produsent bosatt i Oslo. Han har 10 års erfaring med immersive medida og interaktive produksjoner, i alt fra utstillinger, dokumentarer til reklame og musikkvideoer og kort filmer. Han er med-grunnlegger av Stargate Media. Bjørn-Morgen har Bachlore i mediateknologi fra Høgskolen i Lillehammer og har blitt nominert fra Gullrutens pris flere år på rad, inkludert «Årets Inovasjonspris». Han har også mottatt Webby Award for beste bruk av Interaktiv video.

Lasse Persson

Lasse Persson er en animatør, regissør og filmprodusent. Han utdannet seg i animasjon i Canada, hvor han også jobbet som en animatør på filmprosjekter ledet av Oskar-prisende filmskapere Derek Lamb og Kaj Pindal. Siden 1995 har han drevet produksjonsselskapet Swedish Ecstasy Film. Lasse har laget mange anerkjente kortfilmer som har vunnet priser på filmfestivaler rundt om i verden, og har blitt vist på TV-kanaler som amerikansk MTV, franske ARTE og britiske Channel Four. Persson sitt utseende er noen ganger mann, og andre ganger kvinne. Som kvinne er hun kalt Lisa Tulin. Et gjennomgående tema i Persson sine filmer er kjønnspørsmål, og i 2013, mottok Lasse/Lisa Premio Maguey -prisen «for din vei som kultfilmregissør» på filmfestivalen i Guadalajara i Mexico. Lasses nyeste filmer er Corona on the fridge, Art on the fridge og Blood on the fridge. Disse tre filmene er basert på tegninger fra førskolebarn. For tiden jobber han med en ny film kalt Scared of Death.

Kaisa Penttilä

Kaisa Penttilä er en animasjonskaper, født i 1975 i Helsinki, hvor hun fremdeles bor og arbeider. Hun studerte animasjon i Turku på nittitallet og har jobbet som animasjon freelancer siden det.
Hun har regissert flere kortfilmer som har blitt vist på flere festivaler verden rundt og vunnet flere priser. Kaisa Penttilä største enkelt prosjekt er en 26 episoders TV-serie for barn, Boris the Råt Mends his Ways, som hun skrev og regisserte sammen med Leena Jääskeläinen og som fortiden kringkastes på finske YLE.
Kaisa Penttilä har også vært lærer ved flere utdanningsinstitusjoner og prosjekter, som universitetet i Aalto og media utdanning for kvinner i Somaliland i 2013. For tiden er hun i produksjon med den animerte langfilmen Bear Park.

faf