Arnaud Delord - Fredrikstad Animation Festival

Arnaud Delord

Arnaud Delord er en av grunnleggerne av Fortiche Production, og en av medregissørene i Arcane-serien (2021).

Han ble uteksaminert fra Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs i Paris (ENSAD), og begynte sin karriere som regissør innen musikkvideoverdenen (Deus, Tahiti Boy, Mellow, Stuck In The Sound, BB Brunes…), hvor han utviklet konsepter som blandet live action og animasjonsteknikker. Han samarbeidet med Jérôme Combe og Pascal Charrue om reklamefilmer. Komplementariteten deres gir de tre vennene ideen om å grunnlegge sitt eget studio, og Fortiche-produksjonen er født.

Dette internasjonalt anerkjente animasjonsstudioet, som ligger i Paris, er også kjent for sine samarbeid med store navn innen videospillindustrien som: Ubisoft, Carbine Studios og Riot Games. De har en elektrisk kultur som gjenspeiler deres visjon og måte å jobbe på. De har utviklet en unik grafisk stil som blander 2D- og 3D-medier, kombinert med en ambisiøs iscenesettelse inspirert av kino. Kombinasjonen av denne visuelle stilen og deres narrative ambisjoner gjør Fortiches signatur umiddelbart gjenkjennelig i bransjen.

I 2012 produserte og regisserte studioet en musikkvideo for det franske bandet Limousine, kalt La Gaviota, og det ble lagt merke til av Riot Games. Riot kom til dem i 2013 for å regissere og produsere Get jinxed. Dette startet et langt partnerskap mellom de to selskapene og med Christian Linke, showrunner i Arcane. Studioet har produsert prosjekter som League of Legends: Rise, League of Legends: K/DA – POP/STARS, League of Legends: Warriors, Coldplay og Gorillaz musikkvideoer og Rocket & Groot-serien for Marvel Studios.

I 2021 ble Arcane Series utgitt, og markerte nok en milepæl for studioet og teamet. Showet, hyllet av kritikerne og publikum, mottok flere Emmy-priser.

faf