Captain Credible - Fredrikstad Animation Festival

Captain Credible

Captain Credible er gal vitenskapsmann-prosjektet til Daniel Eugene Lacey-McDermott. En søkende artist som siden han startet opp i Trondheim i 2008, har terrorisert publikum i hele Europa. Han fremtrer som en meta-multi-instrumentalist som ikke er lett å definere inn i en elektronisk sjanger, og som selv peker på Aphex Twin, Sex Pistols og Aaron Carter som inspirasjonskilder for sin musikk. Captain Credible omtaler sitt lydbilde som ”skitne forfylla rytmer badene i en sjø av smelta synthesizers og gamle Nintendo maskiner”. På scenen, fylt med all slags hjemmelaget elektronikk med sanger om døde katter og koding, underholder Captain Credible publikum med episke fortellinger som strekker seg gjennom tid og rom.

 

Med forbløffende opptredener på festivaler som Øya, Hove, by:Larm, Slottsfjell, Ragnarock (Milano) og Pictoplasma (Berlin), så vell som oppvarmingsjobb for Casiokids, The Show is The Rainbow og Slagsmålsklubben, ble han et hett navn innen undergrunnsscenen for elektronisk musikk.

Debut EP-en Planet of the Eternal Electro Breakdance Orgy ble lansert på det lille, men anerkjente norske plateselskapet How Is Annie Records, og hans andre EP Mountain Cloudboy ble lagt merke til online. I oktober 2015, ble den første av i alt tre printede kretskort som inneholder musikk av Captain Credible, utgitt av Metronomicon Audio. Denne utgivelsen Dead Cats er unik i den forstand at hver av de fysiske utgivelsen av de printede kretskortene alle er forskjellige versjoner av utgivelsen. Siste sporet kalt main.h er generert av microkontrolleren på kretskortet, ved bruk av en rekke komplekse 8 bits matematiske ligninger og en nedlastbar kode. Plugg inn hodetelefonene og aksepter den harde virkeligheten som er robotenes overtagelse av det kulturelle markedet.

Captain Credible kan oppleves live under Animert Klubb, fredag kveld 11. november på Litteraturhuset, sammen med Daniel Wiklund.

faf