Dan Harmon - Fredrikstad Animation Festival

Dan Harmon

Dan Harmon er  Emmy®-vinnende skaper/ utøvende produsent for komedieserier som  Community i tillegg til medskaper av Adult Swims Rick and Morty.

Dan Harmon skapte sammen med Justin Roiland den animerte tv-serien Rick and Morty som hadde premiere i desember 2013 på Tv-kanalen Adult Swim. Serien ble fort en suksess og sesong tre befestet serien som et kulturelt ikon og slo alle rekorder i 2017 som det mest sette komedien innenfor målgruppen. Samme år vant serien en Emmy® for Outstanding Animated Program og ble fornyet med 70 nye episoder.

Harmons jakt på maksimum gevinst med minimal innsats tok ham fra stand-up til sketsj-komedier, og til slutt til Los Angeles, hvor han begynte å skrive filmmanus med Rob Schrab, inkludert den animerte langfilmen  Monster House.

Harmon har en bred kariere bak seg som produsent, manusforfatter, serieskaper og skuespiller. Før arbeidet med Rick and Morty, var han skaperen og utøvende produsent av den suksessfulle komedieserien Community, som gikk over fem sesonger på NBC, og en sjette på Yahoo. Dan var også stjernen i dokumentaren Harmontown, som dokumenterte turneen han gjorde med live-podcasten sin med samme navn. Han var også executive produsent av den Oscar-nominerte animerte langfilmen Anomalisa. For tiden er Harmon utøvende produsent på tredje sesong av HarmonQuest på VRV, som har premiere denne høsten, en fantasy-komedie serie som blander live action komedie, klassisk talkshow og animerte sekvenser.

faf