Egil Olsen - Fredrikstad Animation Festival

Egil Olsen

Egil Olsen har akkurat sluppet sitt nye album You and Me Against the World, en oppløftende og livlig kontrast til tidligere utgivelser. Et mer energisk uttrykk fra den ukonvensjonelle, ofte lavmælte og melankolske singer/songwriteren. Med glimt i øyet og et mer rocka uttrykk, leverer han et album med lidenskapelige poplåter om uovervinnelig kjærlighet i en gal, gal verden. Om å gå gjennom tykt og tynt sammen. Om å holde sammen – for alltid.
 
«Egil Olsen har laget sin beste plate hittil […] et av årets beste album” skriver musikkbloggen.no. Råkkfolk.no gir albumet 9 av 10 og skriver «Vokalen er tidvis helt fantastisk og tekstene er meget gode. Vi har med en poet å gjøre.»
Han er en singer/songwriter utenom det vanlige. Med sine små, men store sanger, balanserer han sårheten, varmen og melankolien i musikken, med sin uforutsigbare lune humor og komiske timing på scenen. Han opptrer oftest alene, men gjør også konserter med band. Han har turnert i både inn- og utland, og spillt på alt fra bittesmå kafeer, til Rockefeller – fra de minste hagefestene, til hovedscenen på Øyafestivalen.
Han illustrerer sine egne platecover, har hatt kunstutstillinger, og hadde nylig egen daglig tegneseriestripe i Dagbladet om sitt liv som “relativt ukjent superstjerne”. Han lager også sine egne musikkvideoer og har jobbet med filmmusikk både her hjemme og i Japan. Han har også nylig bidratt med musikk til det nye store norskproduserte dataspillet Drømmefall, der han i tillegg dukker opp i selve spillet, som en animert syngende dataspillkarakter. Egil Olsen har til og med fått sin egen hyllestplate der norske artister som Thom Hell, Side Brok, Robert Post og Sondre Lerche tolker sangene hans.
faf