Gunnar Wille - Fredrikstad Animation Festival

Gunnar Wille

Gunnar Wille er en dansk produsent, regissør, multikunstner, forfatter og animasjonsinstruktør som har jobbet med film, teater og fjernsyn siden 70-tallet, og regnes som en nestor innen det danske animasjonsmiljøet. I løpet av sin karriere har han skrevet, designet og produsert seks ulike TV-serier, og regissert, designet og skrevet hele 13 animerte filmer. Wille har eksperimentert med dataanimasjon for å muliggjøre å skape billig, men høykvalitets animasjon for bruk i TV-sammenheng.

Mest kjent av Willes verk er TV-serier for barn om den frekke karakteren Skrumpen. Wille har også et 20-talls bøker og ni skuespill på sin forfatter-CV, samt en rekke hørespill basert på sine egne bøker. I 1992 grunnla han animasjonsutdanningen ved den Danske Filmskolen i København, og har siden ledet institusjonen, frem til oktober i år, da han gikk av med pensjon.

Under festivalen vil Wille presenterer en utstilling av hans verker på Litteraturhuset i Fredrikstad, samt en forelesning med utvalgte filmer, lørdag 12. november.

faf