Jericca Cleland - Fredrikstad Animation Festival

Jericca Cleland

Manusforfatter og regissør Jericca Cleland utviklet sine ferdigheter i Pixar Animation Studios. For tiden skriver og regisserer hun en animert langfilm med det Oscar-nominerte animasjonsstudioet Nørlum, hvor hun også har flere andre prosjekter i utvikling. Cleland co-regisserte en dataanimert langfilm basert på en ikonisk Sony Playstation-spill, og har også skrevet og regissert mini-serier og kortfilmer i både 2D-animasjon og live-action. Hennes arbeid har fått oppmerksomhet for fengslende historier, sterke prestasjoner, og filmatisk kvalitet.

I Pixar var Cleland filmfotograf og samarbeidet med store navn som John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich, og Joe Ranft. Hun designet filmingen og iscenesettelsen av de populære og banebrytende filmene Oppdrag Nemo og Toy Story 2. Dette arbeidet fortsatte med andre kritikerroste spillefilmer, blant annet Sony / Aardmans Arthur Christmas.

Jericca underviser og holder foredrag i ulike studioer og filmskoler rundt om i verden, og vil holde et foredrag i seminaret; Visual Storytelling.

faf