Jérôme Combe - Fredrikstad Animation Festival

Jérôme Combe

Jérôme Combe studerte industridesign og ble uteksaminert i 1991. Han bestemte seg da for å kjøpe en datamaskin og lære 3D selv. Som en fan av spillet “Another World” og Eric Chahis arbeid, ba han Chahi om å samarbeide om sitt fremtidige prosjekt, Heart of Darkness (Amazing Studio, 1998).

Deretter utviklet Combe sin profesjonelle erfaringer som regissør og karakterdesigner på forskjellige videospillprosjekter. I begynnelsen av 2000 begynte han å utvikle en 2D/3D-miks (cell shading) med en idé om å skape en egen estetikk, og utvikle en unik «look». Hans ambisjon er å gjøre en forskjell med tradisjonell animasjon for barn og å jobbe målrettet mot et mer voksent publikum. Combe vekslet derfor mellom musikkvideoer med sin egen stil og har vunnet en rekke priser (Respire for Mickey 3D og Thomas Fersen: tildelt Victoires de la musique 2004). Parallelt regisserte han reklamer og gjorde noen reklamekampanjer med Nexus London. Da han fikk i oppdrag å regissere reklamefilmer med Pascal Charrue og Arnaud Delord, bestemte de tre seg for å lage sitt eget Studio, Fortiche Production.

Dette internasjonalt anerkjente animasjonsstudioet, som ligger i Paris, er også kjent for sine samarbeid med store navn innen videospillbransjen som: Ubisoft, Carbine Studios og Riot Games. De har en eklektisk kultur som gjenspeiler deres visjon og måte å arbeide på. De har utviklet en unik grafisk stil som blander 2D- og 3D-medier, kombinert med ambisiøse scener inspirert av kino. Kombinasjonen av denne visuelle stilen og deres narrative ambisjoner gjør Fortiches signatur umiddelbart gjenkjennelig i bransjen. I 2012 produserte og regisserte studioet en musikkvideo for det franske bandet Limousine, kalt La Gaviota, som ble lagt merke til av Riot Games. Deretter kom Riot til dem i 2013 for å regissere og produsere Get jinxed-videoen. Dette startet et langt partnerskap mellom de to selskapene og med Christian Linke, showrunner i Arcane.

Studioet har produsert prosjekter som League of Legends – Rise, League of Legends – K/DA – POP/STARSLeague of Legends – Warriors, Coldplay og Gorillaz musikkvideoer og serien Rocket & Groot for Marvel Studios. I 2021 ble serien Arcane utgitt, og markerte nok en milepæl for studioet og teamet. Serien, som er hyllet av kritikerne og publikum, mottok flere Emmy-priser.

faf