Rebecca Smith - Fredrikstad Animation Festival

Rebecca Smith

Multimediekunstner Rebecca Smith bor i East Midlands, UK. Hun skaper live-opptredener som kombinerer nyskapende projeksjonsteknikker med ny teknologi, inkludert projeksjonskartlegging, forstørrede skulpturer, live tegnesystemer og interaktive medier.

I 2005 grunnla Rebecca Urban Projections, et kreativt kollektiv av eksperimentelle multimedieartister som spesialiserer seg på å levere innovative ytelsesmuligheter og kreative prosjekter, til både kunstnerisk og kommersiell produksjon. Klientlisten deres inkluderer bl.a.: Vauxhall, BBC, Jimmy Choo, Spotify, Coca Cola, Dr. Martens og Redbull. Gjennom sitt arbeid ønsker Rebecca å oppdage nye og originale måter å presentere digitale medier for publikumssamhandling, og hun presser grensene for kreative muligheter og banebrytende tilnærminger til mulitmedier.

Rebeccas arbeid har blitt vist i prestisjetunge arenaer over hele Storbritannia og Europa, eksempelvis The Saatchi Gallery, Royal Festival Hall, Nottingham Contemporary og The Roundhouse. Samtidig hører arbeidet hennes like mye hjemme på gata og i uvanlige utendørs locations. Med en tung innflytelse av gatekunst, og en forkjærlighet for forlatte områder og objekter, bruker Rebecca glemte locations som et lerret for mye av hennes arbeid. I alt fra åtte-etasjes høyhus, til underganger eller skjulte steder i skogen, har Rebecca designet og realisert mobile projeksjonssystemer, noe som ytterligere gir henne muligheter til å virkelig lage stedsbestemte utstillinger.
Som en live billedkunstner, har Rebeccas arbeid gitt levende grafikk til en lang rekke musikere og DJ-er, inkludert; Avicii, Gorgon City og DJ Fresh.

Rebeccha Smith holder et forkostseminar på Hydrogenfabrikken torsdag morgen.

faf