Utvidet first: Bli med på ANIDOX workshop

Filmskapere og kreative med prosjekter i grenselandet mellom  animasjon, dokumentarfilm, spill og nye medier  har nå mulighet til å delta på ANIDOX workshop i forbindelse med årets animasjonsfestival i Fredrikstad. Workshopen vil finne sted i Fredrikstad onsdag 23. og torsdag 24. oktober.

ANIDOX er en kreativ plattform for utvikling og produksjon av animerte dokumentar prosjekter. Plattformen gjennomfører forskjellige prosjekter som utviklingslaboratorium, kurs for profesjonelle, residency program og mesterklasser. Hovedmålet for ANIDOX er å samle internasjonale filmskapere til å utvikle samarbeid mellom animasjonscenen og dokumentarfilmskapere, og hjelpe dem med videreutvikling av prosjekter.

Som en del av samarbeidet mellom animasjonsfestivalen, ANIDOX og Viken filmsenter vil det bli holdt et to-dagers workshop hvor filmskapere både fra animasjonsscenen og innen dokumentarfilm får muligheten til å møtes og utvikle en pitch for animerte dokumentarer eller animasjon som et verktøy for historefortelling. Deltakerne vil få tilbakemeldinger på prosjektene deres av anerkjente filmskapere innen animasjon og dokumentarfilm. Som avslutning på workshopen vil prosjektene bli presentert i løpet av en åpen pitch-presentasjon på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Workshopen er åpen for profesjonelle filmskapere innen animasjon og dokumentar. Studenter med et animert dokumentarprosjekt kan også søke, men profesjonelle filmskapere vil bli prioritert. Påmelding skjer gjennom utfylling av skjema og skal inkludere en PDF med prosjektbeskrivelse, regissørens visjon, kort biografi og cv, linker til tidligere arbeid og 1-2 bilder.

Utvidet påmeldingsfrist er 7. oktober.

Workshopen er ledet av Frode Søbstad og Uri Kranot.

Om workshoplederne:

Frode Søbstad har over 20 års erfaring innen film- og mediebransjen, i hovedsak som produsent og regissør. Han har en Executive Master of Management fra BI. Frode har jobbet for flere forskjellige medieorganisasjoner, holder produsentworkshop og har skrevet pamfletten ”How to be a Filmproducer”. Han arbeider tett med regissører, med fokus på talentutvikling og lange relasjoner. Filmene hans har vunnet priser både på nasjonale og internasjonale festivaler.

Uri Kranot og hans partner Michelle Kranots arbeid har utviklet seg forbi den tradisjonelle animasjonsfilmen: kunstnerisk står de i spagat mellom eksperimentelle sjangre og ukjente medium, sammensmeltning av håndlagde bilder og ny teknologi til nye moderne erfaringer. De etablerte produksjonsselskapet TinDrum og er produsenter og kreative ledere for ANIDOX, som fokuserer på utvikling og produksjon av animerte dokumentarer. De er også en del av The Animation