Bli med på Animasjonsproduksjons-dagen! - Fredrikstad Animation Festival

Bli med på Animasjonsproduksjons-dagen!

23. oktober 2021 arrangerer den Norske Produsent Klanen (Virke Produsentforeningen), i forbindelse med FAF, Animasjonsproduksjons-dagen. Dette er for animasjonsprodusenter og deg som er interessert i produksjon av animerte langfilmer, kortfilmer og TV-serier. Fokuset for årets produksjonsdag vil være den kreative siden av animasjonsproduksjon.

Programmet inkluderer et bransjeseminar, og spørsmål og svar digitalt med produsenten, Don Hahn. Don Hahn har en stor suksess som produsent innenfor animasjon, med blant annet Disney. Han har produsert verdenskjente filmer som Skjønnheten og udyret, Løvenes Konge og Atlantis: En forsvunnet verden. I tillegg til dette har Hahn produsert flere dokumentarer om animasjon, som blant annet Waking Sleeping Beauty og «Richard M. Sherman: Songs of a Lifetime». Animasjonsbøkene «Walt Disneys Nine Old Men» og «Before Ever After» er også kjente verk Don Hahn står bak.

Produsenten Claus Toksvig Kjær og produsent Frederick Howard vil delta digitalt og dele sin produksjonserfaring og hvordan de jobber med kreativitet. Claus Toksvig Kjaer er en dansk animasjonsprodusent som har jobbet med kjente selskaper som Cartoon Saloon og Disney TV Animation. Kjaer har produsert blant annet den Oscar-nominerte animasjonsfilmen Sangen fra havet. På årets FAF vil du kunne se hans nyeste verk; Ville vestens datter.

Frederick Howard er utdannet ved Den Norske filmskolen, og har tidligere jobbet som produksjonssjef i SF Norge AS, og er nå administrerende direktør og produsent i Storm Films. Du kjenner kanskje igjen produksjonene Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama? Eller Unge Fleksnes? Disse, og mange fler, er produsert av Frederick Howard.

Philip LaZebnik og Matthew Luhn vil delta på arrangementet. LaZebnik vil være tilstedet i Fredrikstad, mens Luhn vil være med oss digitalt. Philip LaZebnik har vært manusforfatter og produsent for en rekke filmer og TV-programmer i Europa og USA. Amerikaneren mest kjente skrevet verk er Disneys Pocahontas og DreamWorks Prinsen av Egypt. Har du sett på TV-serien Wings? LaZebnik er manusforfatter for denne, og mange fler. Delta på animasjonsproduksjons-dagen, og møt dette talentet!

Matthew Luhn er regissør, skribent og historiekonsulent med over 25 års erfaring med å lage historier og karakterer i Pixar Animation Studios, Simpsons og fler. Luhn står også bak de tre første Toy Story-filmene, Oppdrag Nemo og Ratatouille. I tillegg til Matthew sine suksessfulle verk, trener han også selskaper, organisasjoner og andre fagfolk i hvordan de kan lage og fortelle historier.

I tillegg til disse suksessfulle personene, vil norske produsenter gi oss en sniktitt i deres nåværende filmer under produksjon – Qvisten vil vise pågående arbeid fra «Helt super», og Mikrofilm vil dele nytt arbeid fra «Titina».

Produksjonsdagen er delt inn i tre deler, og to av våre gjester deltar eksternt fra Los Angeles:

Del 1:
14.00–14.45: Norske produsenter (Qvisten/Mikrofilm mm.)
14: 45–15: 30: Bransjeseminar med Frederick Howard og Claus Toksvig Kjaer

Del 2:
16.00–16.45: Bransjeseminar med Philip LaZebnik
16: 45–17: 30: Bransjeseminar med Matthew Luhn

Del 3:
17:45–18:45: Bransjeseminar med Don Hahn

 

Ta turen innom Animasjonsproduksjonsdagen om du har bransjepass eller studentpass!

 

 

 

Programmet er satt mellom Frank Mosvold og FAF.

faf