Braksuksess for animasjonsfestivalen i Fredrikstad

29/10/2018

I helga ble den 23. Utgaven av Fredrikstad Animaiton Festival avviklet og det med rekordoppslutning, både i antall solgte pass og antall deltagere på visningene til festivalen. Med 70% økning i salg av festivalpass og et besøkstall på totalt 4200 på festivalens visninger og aktiviteter står 2018-festivalen igjen som den største animasjonsfestivalen arrangert i Fredrikstad noensinne.

Fredagens seminarrekke med de internasjonale toppnavnene Carter Goodrich, Goro Fujita og Eric Daniels var fylt til randen med publikum og kortfilmprogrammene som festivalen presenterte slo tidligere besøksrekorder. Under prisutdelingen Lørdag kveld ble en feiring av den nordisk-baltiske animasjonen av det helt spektakulære da latviske Lizete Upite kunne dra hjem igjen med Grand Prix for sin film Night Walks.

”Det enorme pass-salget og den store oppslutningen om festivalen er rørende” sier festivalleder Anders Narverud Moen i en kommentar. ”Vi har jobbet hart for dette i årevis og det er deilig å se alt strevet bærer frukter. Fredrikstad Animation Festival har med denne utgaven bevist sin posisjon på den internasjonale animasjonsarenaen og er den største feiringen av animasjon i Norden”:

 

Neste års festival går av stabelen helgen 24. til 28. Oktober.