Educational – seminar for skoler og studenter: Kristian Pedersen og Sun Creature

Suksessfull kortfilmskaper og prisvinnende humor-serie er foredragene som blir presentert i festivalens Educational seminar, som retter seg mot elever og studenter. Torsdag 24. oktober presenterer kortfilmskaper Kristian Pedersen og linjeprodusent Charlotte Sanchez fra det kritikerroste animasjonsstudioet Sun Creature sitt arbeid for publikum.

Kristian Pedersen har markert seg som en av Fredrikstads fremste filmregissører. Han har gjort stor suksess med sine abstrakte animerte kortfilmer på en rekke internasjonale filmfestivaler. I seminaret vil han presentere hvordan han går frem for å visualisere kompliserte temaer, alt fra poesi og mytiske figurer til atombomben. Han vil også dele sine erfaringer med å skape prisvinnende kortfilmer og fortelle hvordan han som filmskaper har skapt sin karriere.

Fra det anerkjente studioet Sun Creature kommer linjeprodusent Charlotte Sanchez som vil fortelle om studioets arbeid med TV-serien The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe, som vant fire priser under den europeiske animasjonsprisen Emilie-awards i fjor. Tv-serien går på HBO Nordic og har oppnådd stor suksess innen humorsjangeren.

Påmelding av skoleklasser i videregående skole og grupper med studenter fra høgskoler og folkehøgskoler: send en e-post med navn på utdanningsinstitusjon, antall elever og lærere til  mail@animationfestival.no.