Eirik Smidesang Slåen presenteres med Uri Kranot - utvidet søknadsfrist - Fredrikstad Animation Festival

Eirik Smidesang Slåen presenteres med Uri Kranot – utvidet søknadsfrist

Produsent Eirik Smidesang Slåen vil inngå som veileder i ANIDOX workshopen som vil foregå i forbindelse med Fredrikstad Animation Festival 2021. Workshopen har som formål at dokumentar- og animasjonsfilmskapere skal utvikle prosjekter for animerte dokumentarer eller dokumentarfilmer som skal bruke animasjon i fortellingen.

Workshopen finner sted i Fredrikstad: torsdag 21. og fredag 22. oktober. ANIDOX-mentorer Uri Kranot er allerede annonsert som veileder og vil holde workshopen sammen med Eirik Smidesang Slåen. Workshopen avsluttes med et pitch presentasjon – for fagpersoner fra animasjons- og dokumentarfeltet.

Utvidet søknadsfrist bli 28. September, Søk gjennom søknadsskjemaet, tilgjengelig her.

Eirik Smidesang Slåen er utdannet fra Élcar i Paris i 2006 med master i regi og filmproduksjon, i tillegg til bachelor i litteratur, film og kunsthistorie. De påfølgende årene regisserte han en rekke kortfilmer, kuraterte filmfestival og diverse redaksjonell og markedsarbeid, før han ble med som co-produsent i Motlys og filmen Welcome to Norway i 2015. Noen måneder senere ble han ansatt som produsent hos Qvisten Animation, hvor ahn produserte Dyrene i Hakkebakkeskogen. Suksessen filmen fikk, gjorde at Erik valgte å fokusere fulltid som produsent og høsten 2019 lanserte han sin andre animerte blockbuster, den 3D animerte filmen Kaptein Sabelgann og den magiske diamant. I 2020 etablerte han sitt eget produksjonsselskap Imaginær Film med produsentkollega Elisabeth Opdal, for å utvikle prosjekter innen både animasjon og live action.

 

Sammen med sin partner Michelle Kranot, har Uri Kranot sitt arbeid ekspandert  utover det tradisjonelle: Kunsten deres spenner seg fra eksperimentelle sjangre og ukjente medier, og smelter sammen tradisjonell kunsthåndverk og nye teknologier til moderne opplevelser. De er grunnleggerne av produksjonsselskapet TinDrum og produsentene og kreative direktørene av ANIDOX, med fokus på utvikling og produksjon av animerte dokumentarer. De er en del av The Animation Workshop, der de innehar forskjellige nøkkelstillinger.

 

faf