Animated Live: St. Croix - Fredrikstad Animation Festival

Animated Live: St. Croix

Vi i FAF er glade for å kunngjøre at vi har utvidet vårt konsept for Animated Live Club til fire konserter over to kvelder, inkludert årets avslutningsfest. Gjør deg klar for to netter med avantgarde, eksperimentelle og dansbare opplevelser som inkluderer like mye musikk som live videoanimasjon.

Sikre deg billetten din på forhånd, for dette er et populært arrangement du ikke vil gå glipp av.

Festivalpass, gratis inngang
280 kr per billett

Fredag 20.10 – Store Sal, St.Croix.
Dørene åpner kl. 20.00. Aldersgrense: 18 år.

21.00-22.00: ÁNNÁMÁRET ENSEMBLE & MARJA VIITAHUHTA

For tredje gang på rad presenterer Fredrikstad Animation Festival sitt Animated Live konsept. I år presenteres den finsk-samiske artisten Ánnámáret i samarbeid med den visuelle kunstneren og animatøren Marja Viitahuhta en konsert med live musikk og videokunst. Filmen deres Flames er kanskje kjent for tidligere festivalpublikum, da den ble vist på åpningen av animasjonsfestivalen i 2021. Ánnámáret er Anna Näkkäläjärvi-Länsman, samisk musikker som bor og arbeider i Nourgam, helt nord i Finland. Musikken er inspirert av livet og naturen i Sámpi. Ánnámárets styrke som artist springer ut av oppveksten mellom to kulturer, og gjennom forståelse av disse kulturene og deres motsetninger og likheter. Ánnámárets band kombinerer den samiske vokaltradisjonen Joik, med den eldgamle lyden av den finsk lyrebuen jouhikko, spilt av Ilkka Heinonen og organisk live elektronikk, spilt av Turkka Inkilä. Musikken influeres fra både den rike joiketradisjonen og av et levende samisk kultur og arktisk natur, og legger grunnlaget for en eksperimentell verden ved bruk av musikk og bilder. Konsert vil bli ledsaget av Marja Viitahuhtas videokunst basert på Ánnámárets indre visjoner og ideer for joiken.

22.00-01.00 SNORRE MAGNAR SOLBERG & OLA LYSGAARD

DJ-sjamanen Snorre Magnar Solberg og video-magikeren Ola Lysgaard fortryller publikum med en hypnotiserende psykedelisk gourmet av lyd og video. De har samarbeidet på flere spektakulære audiovisuelle arrangementer på Østre i Bergen, og har forberedt en spesiell godbit for anledningen bestående av egenkomponert materiale innen ambient, techno, acid, fraktaler, ormehull og sopp. Begge kunstnere bruker animasjon som inspirasjon for sitt arbeid, og er begeistret for å være en del av årets animasjonsfestival. Vi gleder oss til å se hva de tryller frem i sin gryte av eksperimentell klubbmusikk og live video. Ta på deg danseskoene, kle deg som om det er fremtiden, og gjør deg klar for en reise i kropp og sjel.

Dørene åpner 20:00. Aldersgrense 18 år.

Animated Live er en mini-festival innenfor festivalen som fokuserer på samspillet mellom live musikk og live videokunst/animasjon. Kuratert av Anders N. Moen og Henrik B. Langgård. I samarbeid med Urban Sound Art Festival, St.Croix, Tim Finseth, Dag Kopperud og Østfold Internasjonale Teater.

Participants

Anna Näkkäläjärvi-Länsman

Anna Näkkäläjärvi-Länsman er en samisk joiker. Hun ga ut sitt første joikalbum Nieguid duovdagat med sitt band i februar 2021. Før dette ga Näkkäläjärvi-Länsman ut to soloalbum med Ánnámáret Ensemble (Beallječiŋat 2011 og Gollehelmmot 2016). Hun har arbeidet som soloartist i mange samiske musikkproduksjoner.

Marja Viitahuhta

Marja Viitahuhta er en mediekunstner, og hennes verk inkluderer kortfilmer, presentasjoner, installasjoner, fotografier og collager. Arbeidene hennes har blitt utstilt internasjonalt, for eksempel på Cannes filmfestival, der filmen hennes 99 Years of My Life ble tildelt pris i 2004. Denne filmen har også blitt anskaffet av MoMAs og Kiasmas samlinger. Mange av Viitahuhtas verk omhandler udødelighet i forhold til eksistens, utforsker kvinners biografiske historier og erfaringer, og undersøker forholdet mellom tekst og bilder.

Turkka Inkilä

Turkka Inkilä er en multisjangermusiker og komponist. Sammen med bandet sitt Tölöläb har han som mål å lage elektroakustisk musikk som bryter med naturskjønne konvensjoner. Musikken kombinerer uforutsigbarheten til moderne musikk, den oppriktige jakten på skjønnhet og den kroppslige opplevelsen av elektronisk dansemusikk. Han studerer for tiden ved den japanske Kinko-skolens Shakuhachi-program under veiledning av Gunnar Jinmei Linder, og han deltar aktivt i den Helsingfors-baserte foreningen Eloa ry som komponist, arrangør og fløytist.

Ilkka Heinonen

Ilkka Heinonen er en musiker og komponist som har spesialisert seg på folkemusikk. Instrumentene hans inkluderer den finske buede lyren, G-violone og kontrabass. I tillegg til band som har fått innflytelse fra europeiske folkemusikkulturer, har Heinonen arbeidet både som soloartist og i et orkester, med konserter og i prosjekter med moderne og tradisjonell musikk.

Snorre Magnar Solberg

Multikunstner og DJ-sjaman Snorre Magnar Solberg har over det siste tiåret markert seg om en av landets mest kompromissløse techno DJ´s. Solberg improviserer hele-natta-lang lyd-reiser gjennom et nøye utvalgt og utprøvd eklektisk materialet av egenkomponert ambient, techno, acid, elektro og eksperimentell elektronisk musikk, til en pønkete unik dansbar mashup stil. Kjent fra sitt label og klubbkonsept Club No-No og Ambient Garden, og sine samarbeids-utgivelser med Berlin baserte Sex Tags Mania.

Ola Lysgaard

Ola Lysgaard er en visuell kunster som arbeider med live visuals, animasjon, spill design, og alt annet som er morsomt.

faf