Animated Live: Østfold Internasjonale Teater - Fredrikstad Animation Festival

Animated Live: Østfold Internasjonale Teater

Vi i FAF er glade for å kunngjøre at vi har utvidet vårt konsept for Animated Live Club til fire konserter over to kvelder, inkludert årets avslutningsfest. Gjør deg klar for to netter med avantgarde, eksperimentelle og dansbare opplevelser som inkluderer like mye musikk som live videoanimasjon.

Sikre deg billetten din på forhånd, for dette er et populært arrangement du ikke vil gå glipp av.

Festivalpass, gratis inngang
280 kr per billett

22.00 – 23.00 Center of the Universe / Kristoffer Lislegaard

Allerede en favoritt blant FAF-publikumet for hans mange legendariske festival-DJ-sett, vender Center of the Universe tilbake med sitt helt nye albumkonsept med live visuelle elementer av Kristoffer Lislegaard. COU lager musikkvideoer til nesten alle sine låter, med en beryktet DIY-bruk av grønn skjerm, B-filmeffekter og morsomme animasjoner. For FAF skal han presentere en ny audiovisuell forestilling i samarbeid med VJ og musikalsk samarbiedspartner Kristoffer Lislegaard, med live videoeffekter og forsøk på å ta konseptet «Animated Live» bokstavelig!

23.00-01.30 DJ Nadda & VJ Rohtie

DJ og Multiartist, DJ Nadda, er en av Oslo klubb-undergrunnens best gjemte skatter. Ettertraktet for sin unike smak, og beundret av sine DJ-fagfeller, for hennes even til å sette fyr på dansegulvet med sin eklektiske elektro-techno. På den visuelle siden har FAF satt Nadda opp mot Thor Merlin Lervik aka VJ Rohtie – en multikunstner med tverrfaglig bakgrunn i programmering (BA Univeristet i Oslo) og kunstdesign (BA Kunstakademiet i Oslo). Lervik søker sårbare situasjoner hvor han kan tre inn i en bevissthetsstrøm og improvisere med hjelp av live koding, matematikk og romfølelse. Han har tidligere gjort live visuelle opptredener på Rikscenen, Tou scene, Bergen Kunsthall (Landmark), Slottsfjell og under årets Øya festival.

Arrangementet er i samarbeid med Urban Sound Art Conference på ØIT. Konferansen er kl. 12.00 – 21.00. Følg denne lenken for mer informasjon om programmet deres: https://www.facebook.com/events/698599538780762/698599548780761/

Animated Live er en mini-festival innenfor festivalen som fokuserer på samspillet mellom live musikk og live videokunst/animasjon. Kuratert av Anders N. Moen og Henrik B. Langgård, i samarbeid med Urban Sound Art Festival, St.Croix, Tim Finseth, Dag Kopperud, Torbjørn Aaberg og Østfold Internasjonale Teater. Støttet av Norsk Kulturråd.

Participants

Kristoffer Lislegaard

Kristoffer Lislegaard er en eksperimentell ambient musiker, kunster og produsent basert i Oslo. Ikke fremmed for å jobbe med rare, kreative, tverrkunstneriske tech setup, blant annet gjennom sine egne AV live performancer, og samarbeid med dansere som Janne Eraker. Til årets Animated Live vil presentere live animasjon og visuals i samarbeid med Center of The Universe.

Jørgen Skjulstad (Center of the Universe)

Center of the Universe er kjent for å produsere videoer til nesten alle lydsporene hans, med en beryktet bruk av greenscreen, B-filmtriks og morsomme animasjoner. For FAF presenterer han et nytt audiovisuelt show i samarbeid med VJ Kristoffer Lislegaard, med live videoeffekter og forsøk på å ta konseptet Animated Live bokstavelig!

Center of the Universe har nettopp gitt ut albumet COU, hvor alle sangene er akronymer og et album med elektronisk norsk folkemusikk sammen med Kenneth Lien, som har fått masse gode anmeldelser og dekning i media. Nå er albumet Long Player på vei. Du kan danse til denne musikken som er inspirert av house, disco, orientalsk og diverse folkemusikk.

The Center of the Universe er en artist som hovedsakelig, men ikke bare, jobber med musikk og lyd. Bandet, som er et soloprosjekt (derav navnet) har gitt ut nesten 20 album i full lengde, mange remikser og jobber også for film, teater og lydkunst.

Nadda Noor

Multiartist og Dj Nadda Noor er en av de best gjemte skatter i Norges undergrunnsklubber. Ettertraktet for sin unike smak, og beundret av sine dj kollegaer, for hennes evne til å sette fyr på dansegulvet med sin elektriske ambient-elektro-techno.

faf