Animation Production Day - Fredrikstad Animation Festival

Animation Production Day

23. oktober 2021 arrangerer den Virke Produsentforeningen, i forbindelse med Fredrikstad Animasjon Festival, Animasjonsproduksjonsdagen. Dette er for animasjonsprodusenter og folk som er interessert i produksjon av animerte langfilmer, kortfilmer og TV-serier. Fokuset for årets produksjonsdag vil være den kreative siden av animasjonsproduksjon.

Programmet inkluderer et bransjeseminar og spørsmål og svar med produsenten Don Hahn (produsenten bak klassikere som «Løvenes konge», «Ringeren i Notre Dame», «Skjønnheten og udyret» og mange fler). Produsenten Claus Toksvig Kjær (produsent av «Kalamita», «Sangen fra havet», «Apestjernen» og amnge flere) og produsent Frederick Howard (produsent av «Julekongen», «Kaptein Sabeltann», «Skatten i Lama Rama», «Vikingskool» og mange fler) vil delta digitalt og dele sin produksjonserfaring og hvordan de jobber med kreativitet. I tillegg vil norske produsenter gi oss en sniktitt i deres nåværende filmer under produksjon; Qvisten vil vise pågående arbeid fra «Helt super» og Mikrofilm vil dele nytt arbeid fra «Titina».

Produksjonsdagen er delt inn i tre deler, og to av våre gjester deltar eksternt fra Los Angeles:
<br> Del 1:
14.00–14.45: Norske produsenter (Qvisten/Mikrofilm mm.)
14: 45–15: 30: Bransjeseminar med Frederick Howard og Claus Toksvig Kjaer

<br> Del 2:
16.00–16.45: Bransjeseminar med Philip LaZebnik
16: 45–17: 30: Bransjeseminar med Matthew Luhn

<br> Del 3:
17:45–18:45: Bransjeseminar med Don Hahn

Participants

Don Hahn

Don Hahn begynte å jobbe med Peter og dragen for Disney i 1976. Han jobbet som produsent i Hvem lurte Roger Rabbit? og produserte senere Skjønnheten og udyret, Løvenes konge, Ringeren i Notre Dame og Atlantis: En forsvunnet verden. I 2017 produserte Hahn en live-action spillfilm av “Skjønnheten og udyret”. Don Hahn har også regissert og produsert flere dokumentarer om animasjon, som Waking Sleeping Beauty, Richard M. Sherman: Songs of a Lifetime og Howard. Han har også skrevet flere bøker om animasjon, inkludert The Alchemy of Animation, Walt Disneys Nine Old Men, Before Ever After, Animation Magic og mer.

Matthew Luhn

Matthew Luhn er en regissør, manusforfatter og filmkonsueltn med over 25 års erfaring, i å skape historier og karakterer for studioer som Pixar, The Simpson med flere. Han har vært med å utvikler historier og karakterer for filmer som Toy Story, Toy Story 2, Toy Story 3, Monsters Inc, Monster University, Finding Nemo, Up, Cars og Ratatouille. Matthew driver også kursvirksomhet for selskaper, organisasjoner og andre profesjonelle om hvordan man utvikle og fortelle historier.

Philip Lazebnik

Philip LaZebnik har skrevet en utall manus for tv-serie episoder og langfilmer i Los Angeles og i Europa. Hans manusarbeider inkluderer serier som Disneys Pocahontas og Mulan, og DreamWorks The Prince of Egypt og The Legend og Eldorado. Han var også manusforfatter av flere TV-serier som Wings, Star Trek: The Next Generation og Star Trek: Deep Space Nine. LaZebnik bor nå i Danmark, hvor han har forfattet et stort antall Europeiske og amerikanske filmer og fjernsynsshow. Hans siste verk er en bok knyttet til musikal versjonen av The Prince of Egypt, med sanger av Stephen Schwartz, som for tiden spilles på Dominion Theatre i London, West End.

Claus Toksvig Kjaer

Claus Toksvig Kjaer ere n dansk animasjonsprodusent. Han studerte engelsk litteratur ved universitet i Århus, men skiftet kurs og vendte fokuset mot klassisk tegning og animasjon ved The Animation Workshop i Viborg. Etter endt utdanning, jobbet han på et utalt kortfilmer, før han ble produksjonskoordinator i Cartoon Saloon i Kilkenny Irland i 2006, for deres BBC serie om animerte vitenskapsprosjekt Skunk Fu. Han returnerte til Danmark i 2009 og startet å lede en animerte serie om forskningsprosjekter. For å tiltrekke seg internasjonale co-produksjoner, ble han hyret av Arsenalet som produsent i deres sammenslutning i oktober 2011. I 2013 ble Claus Toksvig Kjaer partner i Nørlum, med et sterkt fokus på langfilm co-produserte studioet Oscar nominerte filmer som Song of the Seas med Cartoon Saloon i 2013 og Long Way North med Sacrebleu og Maybe Movies samme år. En ny mulighet for å co-produsere med Cartoon Saloon kom i 2015, med den 22 minutter lange piloten for Amazon Prime Ediie of the Realms Eternal og i igjen med Disney TV Animation på første sesong av Big Hero 6 – The Series.

Frederick Howard

Frederick Howard er utdannet både fra Westerdals School of Arts, Communication and Technology og Den Norske Filmskolen. Nylig var han hovedprodusent i SF Norge AS, men ble med  Storm Group i 2012, og har siden blitt medeier Storm Films, i tillegg er han også styremedlem i distribusjonselskapet Euforia Film. Frederick har vært leder for Produsentforeningens avdeling for langfilm og medlem i styret i foreningen. Produksjonene hans inkludere Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, Den unge Fleksnes, Tv-serien om Kaptein Sabeltann, og langfilmene Amors baller og Julekongen – Full rustning. Frederick deltar i festivalens Nordiske forum som foregår lørdag kveld på Litteraturhuset i Fredrikstad.

 

Frank Mosvold

Frank Mosvold har en master i filmproduksjon fra Loyola Marymount University, Los Angeles. Han har regissert 14 kortfilmer og er skaperen og produsenten for to animerte tv-serier Hubert (26 episoder) og Elleville Ellfrid (104 episoder). Mosvold produserer og co-regisserer hans første animerte langfilm basert på hans Tv-serie om Elleville Elfrid. Filmen hadde premierer januar 2020.

faf