Animert konsert: Death by Unga Bunga – Andreas E. Lund - Fredrikstad Animation Festival

Animert konsert: Death by Unga Bunga – Andreas E. Lund

Death by Unga Bunga vil i samarbeid illustratøren Andreas E. Lund, skape en unik konsertkveld med bandets musikk og Lund sine 3D-animasjon i forening på Gamlebyen Kulturhus.

Når outsiderbandet Death by Unga Bunga dundrer av gåre med sin ukonvensjonelle rockemusikk, vil de like ukonvensjonell 3D-animasjonene til Andreas E. Lund, sammenblandes til en live opplevelse unikt hva man har hørt og sett før på animasjonsfestivalen.

Under fjorårets Fredrikstad Animation Festival, merket vi oss samarbeidet mellom Andreas E. Lund og Death By Unga Bunga, når festivalen inkluderte musikkvideoen Not Like The Others i festivalens konkurranseprogram for animert oppdragsfilm. Videoen utmerket seg hvor skitten garasjerock og ekspressiv 3D animasjon forenes, i et program som stort sett består av sømløs animasjon i relasjon med et betalt budskap. Derfor tok festivalen kontakt, medet ønske om å utvikle samarbeidet for å lage en animert konsertopplevelse. Konserten blir et eksperiment for å se hvor vi kan ta en 3D animert konsert opplevelse tilbake til rockens rå røtter.

Participants

Death By Unga Bunga

Death By Unga Bunga er i støtet om dagen. De spilte 2020s kuleste streamingkonsert med Once Upon A Time In Deadwood City, har lansert sitt eget øl og forstyrret fredagstacoen med sin opptreden på Lindmo. Nylig slapp de sitt sjette mesterverk, albumet «Heavy Male Insecurity». I tillegg til voldsomt skryt i hjemlige medier har plata også blitt hyllet av tungvektere som NPR, AllMusic, Classic Rock Magazine, m.fl. Death By Unga Bunga spilte garasjerock mens de andre blodfattige ungene spilte såkalt indie, og de meldte overgang til arenarock da garage og psych ble trendy. Med andre ord, gutta vet alt om å være outsidere – eller trendsettere som vi kaller dem. Mens de dundrer ned sin egen sti utenfor mainstreamen, perfeksjonerer bandet stadig kunsten å skrive uimotståelige anthems om å ikke passe inn, mannlig usikkerhet og festing

Andreas E. Lund

Andreas Emil Lund er utdannet illustratør fra Fagskolen Kristiania. Han forvillet seg inn i animasjon under utdannelsen, da han ønsket flere medier og teknikker for sin historiefortelling. Som selvlært animatør har Andreas utviklet en animasjonsstil som ikke nødvendigvis følger almene animasjonsprinsipper, og står i motsetning til illustrasjonfaget hvor man gjerne har måtte avlære seg de grunnleggende teorier for å skape en særegenhet. Animasjonene Andreas lager, har nettopp fungert som metode for å utvikle en særegen stil som illustratør og designer, som virkelig engasjerer og til tider provoserer. Langt fra Oscar-materiale, men en opplevelse ganske utenom det vanlige, som har gjort at Andreas E. Lund har blitt nominert og vunnet priser, både i inn- og utland

faf