Edufest: Anna Mantzaris & Gina Thorstensen - Fredrikstad Animation Festival

Edufest: Anna Mantzaris & Gina Thorstensen

To kjente skandinaviske filmskapere vil bli presentert i vårt seminarprogram for videregående elever.
Seminaret inkluderer foredrag av to anerkjente skandinaviske filmskapere som har internasjonale animasjonskarrierer. Første foredrag er av svenske Anna Mantzaris, en prisbelønt kortfilm-skaper som har jobbet på Wes Andersons Isle of Dogs og har hatt suksess med sine egne filmer. Anna jobber med dukke-animasjon, der forskjellige materialer og teksturer skaper en unik stil. Filmene hennes er ofte morsomme, med alvorlige undertoner. På seminaret vil hun snakke om hvordan hun lager filmene sine og gi elevene innsikt i stop-motion animasjon.
Det andre foredraget blir holdt av Gina Thorstensen, som har en lang karriere som en illustratør, kunstnerisk leder og designer for flere internasjonale prosjekter. Thorstensen har jobbet med egne prosjekter og store produksjoner innenfor animerte spillefilmer og kortfilmer, illustrasjoner, og grafikk, i Barcelona, Berlin og København. På seminaret vil hun presentere hvordan hun går frem for å skape sitt unike univers og karakterer for animasjonsfilmer.
Seminaret er åpent for alle gjester med industri- eller studentpass.

Participants

Gina Thorstensen

Gina Thorstensen er en kunstner som arbeider innen mange felt som animasjon, illustrasjon, veggmalerier, skulpturer og VR. Arbeidet hennes har blitt vist på et utall utstillinger og i forskjellige publikasjoner i tillegg til filmfestivaler over hele verden.
Hun har jobbet som kunstnerisk ansvarlig og designer på flere animasjonsfilmer – senest på den prisvinnende langfilmen Marona’s Fantastic Tale av Anca Damian – og har regissert flere animerte musikkvideoer, blant annet for Gotye.
Gina har en B.A. i kunst og design fra La Escola Massana i Barcelona og en M.A. i film og nye medier fra den Norske filmskolen.

Anna Malin Mantzaris

Anna Malin Mantzaris er en prisvinnende svensk animasjonsregissør. Hun elsker å jobbe med forskjellige teksturer og materialer, for å gi arbeidet hennes en håndlaget følelse. Hun jobber ofte med humor og ufullkomne karakterer. Hennes kortfilmer har vunnet over 60 internasjonale priser, inkludert Europeisk Animasjonspris, Vimeo Årets beste, Walt Disney pris og Publikumsprisen i Ottawa internasjonale animasjonsfestival. Anna har en M.A. i animasjon fra Royal høgskole i kunst og har nylig jobbet med Wes Anderson’s Isle of Dogs. Hun underviser også tidvis og har blant annet vært gjesteforeleser ved Royal College of Art, Universitetet i Stockholm, Designhøgskolen i Barcelona og Hyper Island.

faf