Exhibition: Don Giorno al Forno - Fredrikstad Animation Festival

Exhibition: Don Giorno al Forno

Med utstillingen “Don Giorno al Forno” ønsker Andreas Emil Lund å bruke en multimedial tilnærming til historiefortelling. Det er en fragmentert og oppdelt kritikk av tanker om en idealmann, samfunnets suksesskriterier, og en oppfordring til å skape sine egne drømmer i stedet for for arve dem av andre. Mest av alt skal det være en gøy opplevelse. Utstillingen vil inneholde både skulptur, animasjon, illustrasjon og massevis av hermetikk.

Andreas Emil Lund er en prisvinnende animatør og illustratør fra Bergen. Han har tidligere gjort arbeid for blant annet MTV, New York Times og i fjor samarbeidet han og Death by Unga Bunga om å lage en heidundrandes live animasjons-konsert under Fredrikstad Animasjonsfestival!

– Som ufaglært animatør har jeg null peiling på animasjonsprinsipper, noe som visstnok kan provosere noen animatører. I følge juryens kommentar da jeg vant gull i åpen klasse under Visueltprisen i 2020, gir det imidlertid en naiv særegenhet og en “grell stil” som “ser ut som feilproduksjon uten at det er det”.

Utstillingen er støttet av Grafill og i Januar stod den i Grafills lokaler.

faf