Identity and LGBTQ+ Representation Panel - Fredrikstad Animation Festival

Identity and LGBTQ+ Representation Panel

Åpne skeive animerte karakterer har gjennom århundret vært en sjeldenhet, men noe er i ferd med å skje. Men hvilken betydning har det at filmer viser skeive, er de alltid fremstilt rett og hvilken rolle har mangfoldet å si for film og animasjon? I denne panelsamtalen vil filmskaperne Vibeke Heide og Frank Mosvold snakke om representasjon, mangfold og identitet i film og animasjon. Og hvordan man tilnærmer seg temaer knyttet til LHBTQ+. Og er det lov å kalle det skeiv lengre. Samtalen ledes av festivalleder Anders Narverud Moen.

Billetter

Participants

Vibeke Heide

Vibeke Heide er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen. Hun skriver, regisserer og produserer kortfilm og musikkvideoer gjennom sitt eget produksjonsselskap Sentimeter film. Filmene har blant annet blitt tildelt Gullstolen under Kortfilmfestivalen og Amandaprisen under Den norske filmfestivalen. I tillegg til å være filmskaper jobber Heide med mangfold i kunst- og kulturlivet hos Transcultural Arts Production, og som frivillig for Oslo Fusion Filmfestival.

Frank Mosvold

Frank Mosvold har en master i filmproduksjon fra Loyola Marymount University, Los Angeles. Han har regissert 14 kortfilmer og er skaperen og produsenten for to animerte tv-serier Hubert (26 episoder) og Elleville Ellfrid (104 episoder). Mosvold produserer og co-regisserer hans første animerte langfilm basert på hans Tv-serie om Elleville Elfrid. Filmen hadde premierer januar 2020.

faf