Marie-Laure Guisset - Masterclass III - Fredrikstad Animation Festival

Marie-Laure Guisset – Masterclass III

Marie-Laure Guisse er en erfaren animatør med flere internasjonale produksjoner bak seg, inkludert Cartoon Saloons The Secret of Kells (2009) og Sylvain Comet’s The Triplets of Belleville (2003). Nylig var hun sentral i produksjonen av den norske spillefilmen Titina, hvor hun var animasjonsregissør, som en del av det belgiske co-produksjonsteamet. Guisset elsker å jobbe med å skape liv til karakterene, empati og ikke minst fortelle historier, i forskjellige formater og med forskjellige teknikker. Med et fokus på essensen, liker hun å gå for ”less is more”, samtidig som man tilfører den ekstra lille detaljen som vil skape følelser. I foredraget som presenteres under Fredrikstad Animation Festival, vil hun dele tips og små triks hun har samlet i løpet av en over 20 år lang karriere fra animasjonsbransjen, med et særlig fokus på animasjonsstilen i Titna og temaet ”Acting in Animation”.

Billetter

Participants

Marie-Laure Guisset

Marie-Laure Guisset er en animatør og animasjonsregissør fra Brussel i Belgia. Etter studiene i klassiske animasjon i Bournemouth og Dublin, arbeidet hun forskjellige prisvinnende prosjekter som Trillingene fra Belleville, The Secret of Kells, La mécanique du Coeur, Zombillenium, og Tv-serien The Smurfs. Nylig var hun animasjonsregissør for den norske spillefilmen Titina av Kajsa Næss.

Guisset jobber med forskjellige formater og teknikker, og elsker å gi liv og empati til karakterene, og ikke minst fortelle historier. Med et fokus på essensen, ønsker hun en “Less is more” tilnærming, men hvor man tilfører små detaljer for å trykke på de riktige følelsene.

Hun ønsker å få animatørene til å fokusere på hvordan man beveger publikum og ikke nødvendigvis bare karrakterene.

Heikki Jokinen

Heikki Jokinen har vært freelance journalist og kritiker siden 1986. Han har en M.A innen politisk vitenskap og komparativ kulturforskning. Artiklene hans har blitt publisert i over 125 aviser og magasiner rundt om i verden. Han har skrevet eller redigert 20 bøker og holdt foredrag ved kunstuniversiteter på fem kontinenter. Jokinen har vært medlem av mer enn 20 juryer og utvalgskomiteer på filmfestivaler, inkludert Annecy, Stuttgart, og Zagreb animasjonsfestivaler. På 1990-tallet var han et medlem av Animerte Dager og festivalens utvylgskomité. Jokinen er den tidligere visepresidenten av ASIFA. Han har vært leder for det finske animasjonsforbundet, det finske kritikkforbundet, og det finske tegneseriesamfunnet. Nå er han et medlem av styret for Cartoon – European Association of Animation Film og leder for Kopiodto, den kollektive management organisasjonen for grafiske og audiovisuelle forfatteres opphavsrett.

faf