Meet the Filmmakers - Fredrikstad Animation Festival

Meet the Filmmakers

Møt filmskaperne bak filmene i festivalens konkurranseprogram for nordisk-baltisk animert kort- og langfilm.

I en avslappet atmosfære på festivalbaren TÆPS vil du få mulighet til å stille dine spørsmål om filmene direkte til regissørene.

Flere av filmskaperne som ikke har mulighet til å være tilstede, vil delta via videolink.

Filmskapere fra de forskjellige konkurranseprogram vil bli presenter i følgende senaser:

Young Audience: Thursday 22 at 17:30
Short films: Friday 23 at 18:00
Feature Films: Saturday 24 at 18:00

Participants

Uri Kranot

Uri Kranot og hans partner Michelle Kranot sine verk har ekspandert utover det tradisjonelle. Deres kunst strekker seg over eksperimentelle sjangere og ukjente medier, og sammensmelter håndlagde bilder og ny teknologi inn i samtidens opplevelser. De er grunnleggere av produksjonsselskapet TinDrum og ANIDOX, hvor de fokuserer på utvikling og produksjon av animerte dokumentarer. De er også en del av The Animation Workshop, hvor de jobber i diverse nøkkelposisjoner.

Eirik Heggen

Eirik Heggen er en prisvinnende animatør, regissør og illustratør fra Stavanger, som skaper sine animerte filmer basert på hans egne historie og fantasifulle tegninger. Hans egenskapte fantasy-verden inkluderer magiske miljøskildringer og mytiske landskaper, befolket med en rik variasjon av eventyrlystne og lekne dyr, ånder og andre karakterer.

Kaisa Penttilä

Kaisa Penttilä er en animasjonskaper, født i 1975 i Helsinki, hvor hun fremdeles bor og arbeider. Hun studerte animasjon i Turku på nittitallet og har jobbet som animasjon freelancer siden det.
Hun har regissert flere kortfilmer som har blitt vist på flere festivaler verden rundt og vunnet flere priser. Kaisa Penttilä største enkelt prosjekt er en 26 episoders TV-serie for barn, Boris the Råt Mends his Ways, som hun skrev og regisserte sammen med Leena Jääskeläinen og som fortiden kringkastes på finske YLE.
Kaisa Penttilä har også vært lærer ved flere utdanningsinstitusjoner og prosjekter, som universitetet i Aalto og media utdanning for kvinner i Somaliland i 2013. For tiden er hun i produksjon med den animerte langfilmen Bear Park.

faf