Narissa Schander and Vibeke Heide - EduFest - Fredrikstad Animation Festival

Narissa Schander and Vibeke Heide – EduFest

Elever i videregående skole og folkehøgskoler er invitert til egen fagdag under FAF. Torsdag 20. oktober kl 10:00 er alle klasser innen medie-, design- og kunstfag velkomne til Fredrikstad Kino for et pogram med foredrag og filmvisning.

Foredragsholder for fagdagen er Narissa Schander fra Moss, som er animatør og spesialist inne 2D-animasjon. Den siste tiden har hun arbeidet i Irland hos Cartoon Saloon med 2D-spesialeffekter på Wolfwalkers (Ulvevandrerne), hun har også bidratt på TV-serier for Disney og BBC som Wander over Yonder og Danger Mouse. Hun har vært med på produksjon av My Little Pony: The Movie, norsk-produserte Titina og på Netflix’ kommende film, My Father’s Dragon.

Andre foredragsholder er regissør og produsent Vibeke Heide, som vil diskutere mangfold og representasjon innen animasjonfilm.

Billetter

Participants

Narissa Schander

Narissa Schander har brukt de siste 12 årene på å spesialisere seg innen 2D animasjon. Den siste tiden har hun jobbet i Irland hos Cartoon Saloon med 2D spesialeffekter på Wolfwalkers (Ulvevandrerne) der fokuset var å animere ild, vann, røyk, magi og mye mer. I Irland har hun også tideligere bidratt på Disney og BBC TV serier som Wander over Yonder og Dangermouse. Deretter tok hun turen til Canada der rollen var som komposisjonsartist på filmen My Little Pony The Movie. Gjennom hennes hele karriere har hun jobbet flittig sammen med Mikrofilm på mange flotte prosjekter som Frisørsalongen på Frydenlynd, Kakerlakkene, It was Mine, Maratondagboken og Titina. Narissas siste prosjekt var i Irland hos Cartoon Saloon som 2D Spesialeffekts Supervisor på Netflix kommende film, My Father’s Dragon.

Vibeke Heide

Vibeke Heide er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen. Hun skriver, regisserer og produserer kortfilm og musikkvideoer gjennom sitt eget produksjonsselskap Sentimeter film. Filmene har blant annet blitt tildelt Gullstolen under Kortfilmfestivalen og Amandaprisen under Den norske filmfestivalen. I tillegg til å være filmskaper jobber Heide med mangfold i kunst- og kulturlivet hos Transcultural Arts Production, og som frivillig for Oslo Fusion Filmfestival.

faf