New Nordic Animation - Fredrikstad Animation Festival

New Nordic Animation

Hva skjer i de nordiske landene? Under årets festival kan du møte fire filmskapere, produsenter eller studioer fra Danmark, Finland, Sverige og Norge som presenterer sine siste prosjekter. Animasjonsscenen i vår del av verden vokser raskt, med nye og interessante prosjekter under utvikling. Fredrikstad Animation Festival vil presentere noen av de heiteste produsentene, regissørene, og filmskaperne fra det kalde nord. Forumet er satt sammen i samarbeid med forskjellige nordiske organisasjoner for animasjons: SAAVA – den svenske sammenslutningen for animasjon og VFX, ANIS – dansk sammenslutning for animasjon og den finske animasjonslauget Finnanimation.

Foredragsholdere:

Maria Mac Dalland, en dansk regissør og visuell kunstner, vil presentere en work-in-progress av sin nyeste tv-serie Lille Toot, som hun produserer med Toolbox og JA Film. Johan Edström, en svensk produsent, vil presentere en ny film av Anna Mantzaris, mens Storyboard artist, Leena Lecklin fra det finske studioet Gigglebug, vil snakke om den nyeste TV-serien Unstoppable Yellow Yeti. Seansen avsluttes med en presentasjon av produsent Fredrik Fottland fra CGI studioet Expanse om deres arbeid med hybrid live-action-/animasjons-langfilmen Teddybjørens jul.

Billetter

Participants

Fredrik Fottland

Fredrik Fottland er en prisvinnende produsent med over 20 år erfaring fra animasjonsbransjen. Han er medstifter av animasjons- og VFX-studioet Expanse, som jobber både med spillefilm, TV-serier og reklame. Expanse har nylig levert 19 minutter karakteranimasjon til Teddybjørnens Jul, en live action/ animasjon julefilm, produsert av Fantefilm. Fredrik var medprodusent på kortfilmen Odd er et egg og Rulletrappen, og er krediter som animasjonsprodusent og 3D skaper på flere animerte langfilmer. Fotland er utdannet i multimedia design fra Monash University.

Johan Edström

Johan Edström er produsent med animasjon og visuelle effekter som spesialisering. Han driver og eier animasjonsproduksjonsselskapet APPARAT Filmproduktion AB og er medeier i produskjonselskapet The Chapel Films AB. Han startet å jobbe med film i 1977, i en tid hvor redigering bestod i faktisk fysisk kutte og sette ting sammen. Noen av Edströms prosjekter inkluderer projeksjonsdesign for kinoer, motion design for dokumentarer, kortfilmer, barne-tv, musikkvideoer, tittelsekvenser for spillefilm, design og reklame for TV. Johan har gjort utallige stop-motion animasjoner, men har også jobbet med annen type animasjonsteknikker, kinematografi fra bordplata, i tillegg som regissør og produsent for realfilm. To ganger har Johan Edström blitt nominert til Emmy-prisen som regissør for den animerte TV-serien Doug (Nickelodeon). Johan har vært en del av nominasjonsjuryen for den svenske filmprisen Guldbaggen og er styremedlem i den svenske animasjonsorganisasjonen SAAVA, i tillegg til medlem av den svenske filmakademiaen.

Leena Lecklin

Leena Lecklin er en storyboard artist og animatør, bosatt i Helsinki i Finland. Hun har jobbet innen animasjon rundt om i Europa, nyligst i Cartoon Saloon med filmen Wolfwalkers og så videre for Gigglebug Entertainment med ulike prosjekter, som Unstoppable Yellow Yeti TV-serien og den kommende Christmas comes to Moominvalley kortfilmen. For øyeblikket jobber hun som en storyboard artist for Tom and Jerry Time TV-serien. Som en storyboard artist er hun mest interessert i å fortelle historien gjennom karakterene og deres skuespill.

Maria Mac Dalland

Maria Mac Dalland er utdannet animasjonsfilmsregissør i den gamle, analoge penn og papir-måten av regissør Jannik Hastrup ved Dansk Tegnefilmkompagni på tidlig 80-tallet. Mac Dalland jobbet i Nicaragua i to år ved det Nicaraguanske filminstituttet i midten av 80-tallet. Siden slutten av 80-tallet har hun regissert vekselvis sine egne filmer og jobbet som animatør, komponist, redaktør, fotograf eller som assisterende regissør på andre filmer. Mac Dalland gikk over til digitale verktøy, med en fascinasjon og takknemlighet (for lettheten og magien det brakte arbeidet). Men hun ser alltid etter måter å holde kontakten med den analoge følelsen av materialene og teksturene i den virkelige verden. Mac Dallands nyeste arbeid inkluderer TV-serien My little dog Maestro, produsert av Toolbox Film og jobber med den kommende TV-serien Tiny Toot, for de minste barna, produsert av Toolbox Film og JA Film 2022-23.

faf